Rietgedekt landhuis met eigen haven en botenhuis

Vlakbij het pittoreske dorp Giethoorn, aan doorgaand vaarwater, de Wetering, ligt dit prachtige rietgedekte landhuis ‘Weteringstaete’. Met een eigen haven, botenhuis en een prachtige landschapstuin is dit plekje ideaal voor liefhebbers van ruimte, watersport, rust en natuur.

Omschrijving

Bijzonderheden

  • - Prachtig aangelegde tuin rondom het huis
  • - Eigen haven en botenhuis
  • - Inpandige garage voor drie auto’s

Omschrijving

Aan het water de Wetering ligt dit prachtige rietgedekte landhuis Weteringstaete. Architect Van Manen heeft bij het ontwerpen van dit huis waarschijnlijk een grote familie in gedachten gehad, het huis is zo ontworpen dat iedereen een eigen plekje kan vinden voor zijn rust en waar men ook heel goed samen kan zijn in de grotere ruimten.

Het huis is in 2001 gebouwd en heeft maar liefst een vloeroppervlakte van 574m2 BVO op een perceel van ruim één hectare. Dit statige maar ook zeer gezellig landhuis heeft een buitengewoon hoog afwerkingsgehalte. Er is gebruik gemaakt van mooie natuurstenen tegelvloeren en de vele prachtige schouwen zorgen voor een gezellige warme sfeer. De inritpoort is voorzien van een video-installatie aan het toegangshek en een alarminstallatie beveiligd het huis. Het hele landhuis heeft een geïntegreerd stofzuigsysteem. Al direct bij binnenkomst valt het gebruik van luxe materialen en hoogwaardige afwerking op. Zowel om, als in, het huis zijn legio mogelijkheden om ergens lekker te zitten en te genieten van de natuur, de rust en de prachtige omgeving.

Begane grond
Achter de statige voordeur vindt u een ruime entree met garderobe en gastentoilet. Via een prachtige trap komt u op de bovengelegen verdiepingen. Rechts naast de voordeur zijn twee openslaande deuren die naar de grote woonkamer met zeer imposante schouw leiden. Ruimte genoeg voor een grote zithoek en een mooie eettafel. Deze kamer heeft twee deuren aan weerszijden van de schouw die toegang geven tot het terras aan de voorkant van het huis. Terug in de entree is de werkkamer te bereiken. Deze heeft ook weer openslaande deuren naar buiten. Via de hal is naast de werkkamer de bijkeuken gemaakt die door een deur weer in verbinding staat met de drie dubbele inpandige garage met elektrische deuren. In de eetkamer naast de keuken zorgt de zandstenen schouw voor een aangename sfeer in de ruimte. De eetkamer heeft een open verbinding met de keuken.
In de keuken staat een prachtig kookeiland waaraan men ook kan zitten. De keukenapparatuur is zeer luxueus en onder andere voorzien van een grillplaat en een aparte bakplaat. De keuken is voorzien van veel luxe apparatuur en een feest voor mensen die van koken houden. Op het kookeiland zijn naast de vier gaspitten een grillplaat en een bakplaat geïnstalleerd. Een genot voor de ware kok. Aan het kookeiland zijn zitplaatsen, u kunt gezellig aanschuiven om direct al het lekkers te proeven. Voor de formelere intieme setting is er naast de keuken een mooie eetkamer met schouw. En voor de grotere diners kun u in de grote woonkamer fantastische feestmaaltijden houden. De gasten kunnen zich ‘s avonds terugtrekken op de tweede verdieping waar voldoende ruime slaapkamers voorhanden zijn.
De veranda naast de keuken is een enorme aanwinst en kan gebruikt worden als een extra buitenkamer. Ook hier is een open haard te vinden en door een zeer inventief draaivenster kan de ruimte deels worden afgesloten voor de wind, of juist opengezet worden zodat je meer buiten zit. De terrasverwarming zorgt ervoor dat u in elke weersomstandigheid heerlijk buiten kunt zitten. De vele andere terrassen rondom het huis maakt het aantrekkelijk om lekker buiten te vertoeven en desgewenst, op ieder moment van de dag, van de zon of de schaduw te genieten.

Eerste verdieping
Als je in de hal met de prachtige trap naar de eerste verdieping gaat kom je in een lange gang met deuren die naar de verschillende kamers leiden. Rechts van de trap is over de hele breedte van het huis de master bedroom gemaakt. Een mooie grote slaapkamer met eigen schouw en gashaard. In de hoek van de kamer komt u in de bijbehorende badkamer. In de badkamer zorgt onder andere een whirlpool, een stoomdouche een gewone douche en een dubbele wastafel ervoor dat u zich optimaal kunt verzorgen. Via de overloop, zijn de overige vijf slaapkamers en twee badkamers te bereiken. Beide badkamers zijn ook weer voorzien van ligbad, dubbele wastafels en een douche. Op dit moment is één van de slaapkamers in gebruik als kleedkamer. Op de overloop bij de trap, is aan de oostzijde ruimte voor een zitje.

Tweede verdieping
Via een vaste trap komt u op de tweede verdieping. Aan de linkerzijde is een grote open ruime waar een speel- of hobbykamer gemaakt kan worden. Deze ruimte is heel hoog en heeft twee ramen. Achterin deze ruimte kamer is een grote kast gemaakt. Op de overloop zit in het midden een grote berg- kledingkast. Aan de rechterkant van de trap is de zolderruimte met ook de technische installaties te vinden.

Botenhuis
In het botenhuis is plaats voor twee middelgrote boten. De privé-haven staat in verbinding met de Wetering die aan de achterkant langs het huis loopt. Via de Wetering zijn alle bekende vaargebieden in de buurt bereikbaar.

Ligging en bereikbaarheid
Wetering west 45 ligt aan het doorgaand vaarwater de Wetering. Via deze vaart zijn de bekende vaargebieden heel goed bereikbaar. In uw eigen haven met bootshuis kunt u in uw boot direct de vaart opvaren en genieten van de omgeving. Giethoorn ligt op 10 kilometer afstand. Het dichtstbijzijnde dorp Steenwijk is op 15 minuten afstand en bereikbaar via N333 en heeft vele voorzieningen.

Kortom: Een ideaal familiehuis met enorm veel ruimte en voldoende slaapkamers om ook gasten te ontvangen.

Video

Brochure downloaden

Brochure downloaden naar boven

Meer informatie over dit huis? Vraag de brochure aan!
Dit doet u snel en eenvoudig door op de brochure te klikken. Eenmalig maakt u een account aan en u heeft direct toegang tot de brochures van andere prachtige objecten die wij in onze portefeuille hebben! Door bij ons bekend te zijn kunnen wij u tevens de snelle en adequate service leveren die u van ons gewend bent!

Klik op de afbeelding om de brochure te openen.

Vraag bezichtiging aan

Vraag bezichtiging aan naar boven

Locatie van boven

Locatie van boven naar boven

Plan route

U vertrekt vanaf

Toon route

Bel direct

Deel deze pagina
X

Wij
brengen u het
leukste nieuws!

Ontvang onze nieuwsbrief