ApeldoornJ.C. Wilslaan 5A

ApeldoornJ.C. Wilslaan 5A

  • Prijs€ 1.750.000,- k.k.
  • StatusBeschikbaar
  • Soort objectWoonhuis
  • Woonoppervlakte468 m2
  • Aantal kamers12

Meer informatie of plan een bezichtiging

Voor meer informatie over dit object of om een bezichtiging in te plannen kunt u contact met ons opnemen.

Omschrijving

Uitzonderlijk ruim, open en gezellig familiehuis met de mogelijkheid voor praktijk of kantoor aan huis.
Een iconische villa in vroeg modernistische stijl (1974), met circa 468 m² woonoppervlak met een groot buiten zwembad (14m x 5.5m x 3m) en 3 inpandige garages. Het heeft ruime kantoorvertrekken voor bijv. een praktijk aan huis met eigen ingang. De villa is gelegen in een prachtige groene omgeving naast natuurpark "Berg en Bos" aan de rand van het Veluwse heuvellandschap, in de nabijheid van alle voorzieningen van een stad en op ongeveer 45 minuten rijden vanaf de ring van Amsterdam! Het geheel ligt op een perceel van 1580 m2 en heeft een inhoud van 2493 m3.

Het huis heeft energielabel E, de praktijkruimte heeft energielabel G.

De villa is ontworpen door de architect A.J. Demmers volgens de filosofie van de meesters van het vroeg modernisme, de architecten Richard Neutra en Frank Lloyd Wright. Het uitgangspunt van deze stroming is: ‘Comfortabel binnen zitten en tegelijkertijd het gevoel hebben buiten te zijn’ (D.Neutra). Bij het ontwerpen wordt eerst naar de omgeving gekeken alvorens het huis te situeren zodat een harmonieus geheel ontstaat.

De ruime woon/eetkamer met kamerbrede glazen pui ligt daarom hoger gelegen, op de eerste verdieping wat zorgt voor een ongehinderd rustgevend uitzicht over het achterliggende bos. Dit wordt versterkt door het gebruik van dezelfde natuurlijke materialen van de binnenmuren, vloeren en plafonds bij de buitenruimtes. Het binnen is buiten gevoel wordt hiermee opgeroepen.
Alle slaapkamers, gelegen op deze verdieping, zijn voorzien van dezelfde glazen pui met direct toegang tot het balkon, waardoor je als het ware direct het bos in kan stappen.
Het zwembad is natuurlijk voor het plezier maar staat tevens voor het rustgevende element water.

Elk detail van het huis ademt de geest van de architectuur van het vroege modernisme waarbij een positieve invloed op de gesteldheid van de mens centraal staat. Het huis is bedoeld om je leven te veranderden en te verrijken.

LOCATIE

De Villa is gelegen in het bosrijke “Berg en Bos” grenzend aan het gelijknamige natuurpark nabij de kroondomeinen. Lagere en middelbare scholen, sportvelden, tennisbanen, concertgebouw, musea, OV, het centrum van Apeldoorn zijn binnen 10 minuten loop/fiets afstand. Het is 45 minuten autorijden naar de ring van Amsterdam. Apeldoorn heeft een directe Intercity richting Amsterdam Zuid en Schiphol.

Het huis is goed onderhouden. Het gebruik van duurzame materialen als beton, staal, aluminium en marmer, zorgt ervoor dat de villa solide en onderhoudsvriendelijk is.

De keukens en badkamers/toiletten zijn gedateerd en behoeven een upgrade.

U bent welkom om zelf het gastvrije en rustgevende karakter van deze familiewoning te ervaren!

INDELING

Bovenverdieping (woonverdieping en slaapverdieping):
De hoofdentree boven is royaal (10 m bij 3.28 m) en geeft gelijk een ruimtelijk gevoel. Meteen links de hele ruime, lichte woon/eetkamer met open haard en tegelijkertijd vol uitzicht op het achterliggende bos. Dit zorgt voor extra rust en schoonheid in de woonkamer. Aan de andere kant van de entree meteen de garderobe, gasten wc en heel praktisch een 2de keuken. Aan het eind van de entree bevindt zich een lange gang (12 m bij 2 à 3 m) waar de slaapkamers aan liggen. Aan het eind van deze gang bevindt zich de grootste slaapkamer met eigen badkamer en wc. De slaapkamers hebben allemaal uitzicht op de bosrijke achterkant van het huis en ieder een eigen uitgang op een lang balkon van 19 mtr bij 2 mtr. In dit slaapgedeelte bevinden zich bijna over de gehele lengte inbouwkasten.
Op deze verdieping bevinden zich nog een grote studie/werkkamer, aparte badkamer en toilet.

Begane grond:
Hier bevindt zich de grote eetkeuken (7.70 m bij 3.80 m) met uitzicht op de tuin, het achterliggende bos en het zwembad. Een ruim gastenverblijf met eigen badkamer, waskamer, bijkeuken complementeren het woongedeelte. Een ruime hal (10 m bij 3.28 m)die in gebruik was als speelruimte voor kinderen met oa. een tafeltennistafel. Het kantoor/praktijkgedeelte bestaat uit 3 kamers (2 met eigen deur naar de parkeerplaats/tuin) te bereiken via een met een deur af te sluiten hal. Hier bevindt zich ook een eigen entree van het huis en de toegang naar de 3 garages. Bergruimtes en veel kastruimte ook hier weer aanwezig.

Kelderverdieping:
Het hele huis is onderkelderd met een oppervlakte van meer dan 250 m2. De meeste ruimtes zijn op stahoogte, ideaal te gebruiken als bijvoorbeeld wijnkelder. Eén ruimte was in gebruik als muziekstudio. Hier is ook de "machinekamer" met de Cv-ketel voor het hele huis en het zwembad en de zuiveringsinstallaties. De kelder is op twee plaatsen in het huis met een trap te bereiken. De kelderverdieping heeft ook een eigen uitgang naar buiten.

Wonen/Praktijk - 468 m²
Overige inpandige ruimte - 298 m² (kelder, 3 inpandige garages, bergingen)
Gebouw-gebonden buitenruimte - 78 m² balkon, 81 m² patio

Perceel - 1.580 m²

Inhoud - 2.493 m³

Aantal kamers - 12 kamers (6 slaapkamers)

Aantal badkamers - 3 badkamers (3 douches, 1 ligbad)

Toiletten - 5 toiletten

Aantal woonlagen - 2 woonlagen/250 m² kelder (gedeeltelijk stahoogte)

Voorzieningen/bijzonderheden:

- 2 keukens
- De praktijkruimtes kunnen ook ingericht worden als woonruimte/logeer ruimte
- Zwembad
- Centrale verwarming van het huis en zwembad is vernieuwd in 2021
- Kantoor/praktijk met eigen ingang
- Ruime logeerkamer met eigen badkamer
- Meer dan 15 meter aan ingebouwde kasten verspreid over de verschillende gangen
- Verhoogd terras in de tuin van ong. 50 m2
- 3 inpandige garages en rond 8 parkeerplekken op eigen terrein bij de praktijk/kantoorruimte

------------------------------------------
Spacious, open, lovely early modernist iconic family house with the possibility of your practice or office at home (1974), 468 m² living space with a large outdoor swimming pool (14m x 5.5m x 3m).
It really is a perfect family house with several office spaces with private entrance, 3 indoor garages, located in a lovely green residential setting, next to to the park “Berg en Bos” on the edge of the National Park the 'Hoge Veluwe' and only 45 minutes by car to the beltway of Amsterdam. The lot has a size of 1.580 m2.

The house has an energy rating with label E, the office/practice spaces have an energy rating with label G.

The Villa is designed in accordance with the philosophy of the masters of early modernism, the architects Richard Neutra and Frank Lloyd Wright. The starting point of this movement is: 'Comfortable sitting inside, while you have the feeling that you are outside' (D.Neutra).

The environment, while designing the house itself, is taken into account. This results in a harmoniously blend in of the villa in the environment. The wall-to-wall glass front in the spacious living/dining room on the top floor allows you to be absorbed by the relaxing view of the forest behind. The natural materials of the interior walls, floors and ceilings continue into the outdoor spaces, drawing you into nature. The large swimming pool was built for enjoyment and health of the residents, but also represents the soothing element of water.Every detail of the house breathes the spirit of early modernism, with a positive influence on the human condition as the central theme. The house is designed to change and enrich your life.
early modernist iconic villa (1974), 468 m² living space with a large outdoor swimming pool (14m x 5.5m x 3m), office facilities with private entrance, 3 indoor garages, located in a lovely green residential setting, next to to the park “Berg en Bos” on the edge of the National Park the "Hoge Veluwe". The lot has a size of 1.580 m2 and the villa has a volume of 2.493 m3.

The spacious living/dining room with a wall-to-wall glass front is therefor situated on top of the ground floor allowing for a peaceful unobstructed view on the forest in the background. This is enhanced by the use of the same natural building materials of the inside walls, floors and ceilings also for the outerspace. The "inside equals out" feeling is thus reached .
All bedrooms situated on this floor do have the same wall-to-wall glass front and each its own entrance to the balcony.
The swimming pool, besides to enjoy swimming, is also meant to add the soothing element of water.

Every detail of the house breathes the spirit of early modernism, with a positive influence on the human condition as the central theme. The house is designed to change and enrich your life.

The house is well maintained. The use of mainly sustainable materials such as concrete, steel, aluminum and marble, adds to the villa being solid an in need of few maintenance.
The kitchens and the bathrooms are outdated and in need of an upgrade.

You are invited to experience yourself the very welcoming, peaceful character of this home, centrally located in the Netherlands near all (public) facilities together with a green setting.

LOCATION

The Villa is located in the neighborhood "Berg en Bos" It borders the park "Berg en Bos" near the royal domains "kroondomeinen", close to primary and secondary schools, sports fields, tennis courts, museum, concerthall, public transport, 10 minutes by bike from the center of Apeldoorn and 45 minutes by car to the beltway of Amsterdam. Apeldoorn has a train station with direct train to Amsterdam South (the main business district) and Schiphol.
All in all, a unique opportunity to live in a nice wooded neighborhood, very close to the national park "the Veluwe" and yet very centrally located!

FLOORPLAN

First floor - living and bedroom floor
The main entrance upstairs is spacious (10m by 3.28m ) and shows very well the character of the house. Immediately to the left is the lovely, very bright living room with fireplace and at the same time full view of the forest behind as it has a wall-to-wall glass front. To the right immediately the checkroom, guest toilet. Also on the right is a very practical a 2nd kitchen, very conveniently close to the living room/ dining room. A little further on the right side a study in use as office. At the opposite end of the main entrance is a long corridor ((12 m by 2 à 3 m) with 5 bedrooms, a separate toilet and bathroom. At the end of this corridor is the master bedroom with its own bathroom and toilet. The bedrooms all overlook the garden and wooded area of park "Berg en Bos". Each has its own exit onto a long balcony (19 m by 2 m) In this area are fitted wardrobes almost along the entire length.

Ground Floor
The large dining kitchen (7.70 m by 3.80 m) overlooking the garden, the forest behind and the pool is situated on this floor. A spacious guest bedroom with its own bathroom can also be found at this level. In the hall are again storage cabinets, stairs to the basement, stairs to the upper floor, the laundry room and utility room. The main hall on this floor (10m by 3.28m) was frequently used by the children of the house as playroom. There used to be a large table tennis table. The 3 practice/office spaces (1 with its own door to the parking lot/garden) is via a hallway that can be closed off with a door. The second entrance to the house and the inside-access to the 3 garages is also located here. The parking spaces for this office are at the rear and separated from the garden.

Basement
Under the entire house is a basement of more than 250 m2. It is possible to stand upright in most areas. Ideal to use, for example, as a wine cellar, archive or a music studio. Here is also an area, called the "engine room": the central heating/warm water for the whole house and the swimming pool and the purification system for the pool, all renewed in 2021, are located in this area. The basement is accessible by stairs in two places in the house.

Essentials:

- Living area/office space - 468 m²

- Other indoor spaces - 298 m² (3 indoor garages, storage rooms)

- Building related outdoor space - 78 m² balcony, 81 m² patio

- Plot - 1.580 m²

- Volume - 2.493 m³

- Number of rooms - 12 rooms (6 bedrooms)

- Bathrooms - 3 bathrooms (3 showers, 1 bath)

- Toilets - 5

- Number of floors - 2 floors + 250 m² Basement for the larger part.

Facilities/Particulars:

- Heated swimming pool
- Central heating for the house as well as the swimming pool is renewed in 2021.
- Office with own entrance
- 2nd kitchen
- Spacious guestroom with private bathroom
- Offices can easily be turned into living space.
- Parking
- 3 indoor garages, approx. 8 outdoor parking spaces on site.

Meer informatie

Overdracht
  • StatusBeschikbaar
  • Vraagprijs€ 1.750.000,- k.k.
  • AanvaardingIn overleg
Indeling
  • Woonoppervlakte468 m2
  • Gebouwgebonden buitenruimte78 m2
  • Externe bergruimte0 m2
  • Inhoud2.493 m3
  • Aantal kamers12
  • Aantal slaapkamers6 Slaapkamers
Buitenruimte
  • TuinTuin rondom
  • KwaliteitVerzorgd
Voorzieningen
  • Voorzieningenalarminstallatie, Zwembad, Schuifpui
Overig
  • Permanente bewoningJa
  • BijzonderhedenToegankelijk voor ouderen
  • Onderhoud binnenGoed
  • Onderhoud buitenGoed
  • Huidig gebruikWoonruimte
  • Huidige bestemmingWoonruimte