Omschrijving

*Please find English below* Met trots bieden wij de unieke historische buitenplaats ‘’Vechtzigt’’ te koop aan. Het huis doet in alle opzichten zijn naam eer aan. Vechtzigt is een huis met allure en is één van de oudste nog bestaande buitenplaatsen met adembenemende vergezichten over de Vecht. Het prachtige pand bestaat uit een royaal voor- en achterhuis en is gelegen op een historische plek in...
Lees verder

Direct contact opnemen

Open brochure

Direct contact opnemen

Voor meer informatie over dit object kunt u contact met ons opnemen.

Status
Verkocht
Soort object
Woonhuis
Woonoppervlakte
455 m2
Prijs
€ 3.750.000,- k.k.
Bouwjaar
1570
Aantal kamers
10
Perceel
7.380 m2

Deel op: 

*Please find English below*

Met trots bieden wij de unieke historische buitenplaats ‘’Vechtzigt’’ te koop aan. Het huis doet in alle opzichten zijn naam eer aan. Vechtzigt is een huis met allure en is één van de oudste nog bestaande buitenplaatsen met adembenemende vergezichten over de Vecht. Het prachtige pand bestaat uit een royaal voor- en achterhuis en is gelegen op een historische plek in Breukelen. Ook beschikt het parkachtige landgoed over een officiële (met vergunning) eigen aanlegsteiger direct aan de Vecht. Via het water zijn o.a.de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen, Utrecht en zelfs Amsterdam te bereiken. Breukelen heeft een gezellig centrum met een wekelijkse markt, een uiteenlopend assortiment aan winkels, meerdere eetgelegenheden en diverse lagere – en middelbare scholen. Het dorp is centraal gelegen tussen Amsterdam en Utrecht met een eigen NS station.

Vechtzigt is van oudsher een Hofstede, waar welgestelde stedelingen vanaf de 16e eeuw gedurende de zomer verbleven. De geschiedenis van deze hofstede is voelbaar in het huis. Zo dateert de begane grond van het achterhuis uit circa 1575 en het voorhuis uit 1700. Door de eeuwen heen zijn er diverse bouwkundige aanpassingen uitgevoerd, met als uiteindelijk resultaat dit indrukwekkende rijksmonument. Het landhuis is in 2008 volledig gerenoveerd en gemoderniseerd met behoud van alle karakteristieke stijlkenmerken tot een zeer luxueus, indrukwekkend en bijzonder warm familiehuis. Recentelijk zijn de laatste werkzaamheden uitgevoerd, waaronder het plaatsen van een prachtig stijlvol smeedijzeren toegangspoort en een bijpassend klassiek hek met looppoort naar de aanlegsteiger. Deze is gesmeed door Rein Tupker & Zn. en is voorzien van een intercom en automatische bediening. Het uiteindelijke resultaat is een zeer uniek en bijzonder object. Het is heerlijk vertoeven in de zeer lichte woon- en werkvertrekken. Ook beschikt het huis over zes slaapkamers en drie badkamers. Het huis heeft een woonoppervlakte van maar liefst ca. 460m2.

Vanuit de parkachtige tuin heeft men aan de achterzijde een schitterend uitzicht op de aangrenzende landerijen. Er zijn meerdere zonnige terrassen, een sfeervolle veranda met houtkachel en een pittoresque theekoepeltje. Voor het tuingereedschap is er een royale kapschuur. Kinderen kunnen voetballen, tennissen of hockeyen op het kunstgras sportveldje. Het totale perceel is circa 7.380 m2 groot.

Begane grond:

Imposante hal met oorspronkelijke voordeur, massief Europees eiken trap naar de bovenverdiepingen. Grenzend aan de zij-entree met ruime hal en garderobe, ruim toilet met wastafelmeubel, bevindt zich de oorspronkelijke opkamer. De opkamer beschikt over een moderne hout gestookte open haard en men ervaart direct waarom deze buitenplaats de naam Vechtzigt kreeg. Onder de opkamer bevindt zich een ruime kelder. Vanuit de hal bereikt men de fraaie eetkamer met hout gestookte open haard, uitkijkend over de tuin met openslaande deuren naar één van de vele zonnige terrassen. Vanuit de eetkamer komt men in de woonkeuken die is voorzien van een Bulthaup keuken uitgevoerd in notenhout met diverse ’touch’ opbergkasten en -laden en een wit kunststenen werkblad. De keuken is voorzien van diverse Gaggenau inbouwapparatuur zoals een magnetron, oven, volautomatisch koffieapparaat, een 5-pits gasfornuis en een side-by-side koel- vriescombinatie. Ook is de keuken voorzien van een Quooker en welgeteld twee Miele vaatwassers. Vanuit de keuken is er een doorgang naar de ruime salon met een imposant hoog plafond (ca 3.70 m), oorspronkelijke houten vloerdelen en een hout gestookte antieke kalkstenen kasteelschouw (Piet Jonker).

Eerste verdieping:

Overloop, zeer royale master bedroom bestaande uit een ruim slaapgedeelte met airconditioning, kleedruimte en badkamer met toilet, douche, overflowbad, twee wastafels, design wandkast en design radiatoren. In deze slaapkamer is het heerlijk wakker worden onder het genot van een kopje koffie en een rustgevend uitzicht over de Vecht. Op deze verdieping bevinden zich twee ruime werk- of slaapkamers. De een met een inspirerend uitzicht over de Vecht en de ander met vergezichten over de landerijen. Ook bevindt zich naast deze twee werk- slaapkamers een apart toilet en een tweede badkamer met douche, bad, wastafel, design radiator en een door deurtjes afgeschermde ruimte voor was-droog combinatie.

Tweede verdieping:

Overloop met inbouwkasten, 3 ruime slaapkamers met airconditioning, separaat toilet, badkamer met douche, wastafel en een infrarood sauna. Alle slaapkamers zijn voorzien van Velux dakramen. De twee van oorsprong afzonderlijke kapverdiepingen zijn door een traverse met elkaar in verbinding gebracht en is met houten delen afgewerkt, waardoor er een sfeervolle en ruime zolderverdieping is gecreëerd. Technische ruimte met twee HR-CV ketels van Nefit, 2 x boiler (120 en 160 liter), bediening vloerverwarming 1e en 2e verdieping.

Kapschuur:

Op het perceel bevindt zich een in 2012 hoogwaardig gebouwd bijgebouw, bestaande uit een dubbele garage, een separate tuingereedschapsruimte en een veranda. Op het dak van deze kapschuur bevinden zich een 30-tal op het zuiden gerichte zonnepanelen welke ca 7.5 KwH op jaarbasis leveren. Een omvormer verdeelt en registreert het verbruik.

De garage biedt ruimte voor 2 auto’s en kan indien gewenst omgebouwd worden tot een verblijf- of werkruimte. De infrastructuur voor gas, water aan- en afvoer, isolatie etc. is reeds geplaatst. Tevens bevindt zich in deze ruimte nog een zoldervliering.

Aan de voorzijde van het bijgebouw is de ruim bemeten en knusse zon beschermende veranda met houtkachel alwaar er door alle leeftijden op een warme dag of avond heerlijk gerelaxt kan worden. Aan de achterzijde bevindt zich een ruimte die nu dienstdoet als tuingereedschapsruimte, maar ook goed bescherming biedt voor fietsen of een brommer.

Bijzonderheden:

– Schitterend stijlvol smeedijzeren hekwerk met toegangspoort en looppoort van Siersmederij Rein Tupker & Zn.
– Recent vernieuwde beschoeiing en damwal langs de waterkant.
– Schilderwerk binnen- en buiten uitgevoerd door Theo Schumacher Schilders (2021).
– Nieuw aircosysteem (Panasonic) voor verkoeling en verwarming in alle slaapkamers op de 1e en 2e verdieping (2021).
– Zonnepanelen (30) op dak kapschuur.
– Vloertegels begane grond (90×90 XXL Mosa).
– Vloerverwarming daar waar vloertegels.
– Gietvloeren in de badkamers voorzien van vloerverwarming.
– Massief eiken vloeren op de eerste en tweede verdieping.
– Lichtplan aangestuurd door Jung schakelmateriaal (dimbaar).
– Het huis is deels voorzien van dubbele beglazing en deels voorzien van restauratieglas. Veiligheid- slagvast glas in zowel de keuken als in de eetkamer.
– De thermostaat van de cv installatie is weersafhankelijk.
– De kapconstructie is tijdens de verbouwing professioneel geïsoleerd.
– In zowel het huis als in de afzonderlijke garage zijn een alarminstallatie en een rookmelder/ brandalarm geplaatst.
– Badkamers en toiletruimtes zijn alle voorzien van Duravit sanitair (Philip Starck).
– Deurbeslag afkomstig van Wijntjes, nikkelen deurkrukken, roestvast stalen scharnieren en diverse gehengen.
– Alle vloer- en wanddelen op de 1e en 2e verdieping zijn voorzien van geluid- en brand isolerende materialen.
– Er is een “duiker” van de Vecht naar de op het perceel gelegen sloot.
– Groot perceel van circa 7.380 m2 geheel omsloten door hekwerk.
– Tennis/ voetbal/ hockey sportveldje (afgesloten door hek en looppoortje)
– Op 26 augustus 2020 heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een subsidiebeschikking afgegeven met zaaknummer 1143982 voor het totaalbedrag van €36.223,00 voor zes jaar. Dit voor de instandhouding van het rijksmonument Buitenplaats Vechtzigt.

*English*
The beautiful riverfront country estate Vechtzigt is one of the oldest still existing stately homes along the river de Vecht. The historical estate consists of an attached front house and a back house. It is situated along Zandpad in Breukelen and offers wonderful views onto the river.
Vechtzigt is situated close to premium office locations in the south of Amsterdam and Amstel (20-25 minutes away by public transport).
Originally Vechtzigt was a homestead. The ground floor of the back house dates from 1575. Throughout the centuries many architectural adjustments have been carried out, eventually resulting in this exquisite national monument. Thanks to its current owner who had the estate completely and meticulously renovated during 2007-2008 Vechtzigt has once more regained its splendour.
From the gardens at the back, consisting in part of parklands, there are great views of the neighbouring farmlands. There are several sunny terraces, a large and pleasant veranda with a wood burner, a historical tea dome, a large barn including a garage (where four cars can be parked) and a sports field laid out with artificial grass. The total plot measures 7.380 square metres.

The property was renovated during 2007-2008 by a highly classified construction and restoration company. The estate has been modernised – while maintaining its distinguishing characteristics and original features – and is now a very luxurious, impressive and warm family home. The unique object has a living area measuring 460 square metres and contains several spacious living rooms, a large kitchen, six bedrooms and three bathrooms.

Ground floor:
Hall, solid European oak stairway to the first floor, dining room with views of the garden, open fireplace and French doors opening onto a sunny terrace. In the large kitchen a Komplete Bulthaup B3 design kitchen was constructed. Next to the kitchen is one of the living rooms at the front of the house with views of the river, this room has a high ceiling (3.70 metres) and a fireplace with an antique limestone mantelpiece. Adjoining the side entrance of the house the original Dutch ‘opkamer’ (roughly translated as ‘upper room’) can be reached by three steps. This room is used as a second living room and also has an open fireplace and views of the river. Underneath this room there is a large cellar which is used as a utility room for a washing machine and a dryer, and as storage accommodation.

First floor:
Corridor, large master bedroom with a walk in closet and an en suite bathroom with a toilet, shower cabin, ‘overflow’ bath, two wash basins, a design wardrobe and towel radiators. A second bedroom is now being used as an office, and there is a third bedroom with built-in wardrobes. Furthermore there is a separate toilet, a second bathroom with a shower cabin, bath, wash basin, towel radiator, and a small room which contains a washing machine and a dryer.

Second floor:
There are two spacious bedrooms in the part of the front house and a large bedroom in part of the back house. There is a separate toilet, a bathroom with a shower cabin, wash basin and a sauna. All bedrooms have air conditioning and Velux skylight windows.
The two original separate floors have been joined together so a whole new attic floor has emerged. This pleasant room has been finished with wood panelling.

Barn:
In 2012 a high quality outbuilding was created consisting of a double garage, a separate shed for gardening equipment and a veranda. In the garage there are two lifting ramps so four cars can actually be parked inside. At the front of the outbuilding lies the veranda which offers protection from the sun and contains a wood burner.
The garage can be made into a separate residence or an office. Infrastructure for gas, water supply and drainage, isolation et cetera has already been placed. On the roof of the outbuilding there are 32 south facing solar panels which provide around 7.5 KwH on a yearly basis.

Details:

– Superb stylish wrought-iron fencing with entrance gate and walkway by ornamental forge Rein Tupker & Zn.
– Recently renewed shoring and sheet piling along the waterfront.
– Paintwork inside and outside carried out by Theo Schumacher Schilders (2021).
– New air-conditioning system (Panasonic) for cooling and heating in all bedrooms on the 1st and 2nd floor (2021).
– Solar panels (30) on roof sheds.
– Floor tiles ground floor (90×90 XXL Mosa).
– Underfloor heating where floor tiles.
– Cast floors in bathrooms with underfloor heating.
– Solid oak floors on the first and second floors.
– Lighting plan controlled by Jung switchgear (dimmable).
– The house is partly double-glazed and partly fitted with restoration glass. Safety-impact glass in both the kitchen and the dining room.
– The thermostat of the central heating system is weather-dependent.
– The roof construction was professionally insulated during the renovation.
– An alarm system and a smoke detector/fire alarm have been installed in both the house and the separate garage.
– Bathrooms and toilets are all fitted with Duravit sanitary ware (Philip Starck).
– Door fittings sourced from Wijntjes, nickel door handles, stainless steel hinges and various hinges.
– All floor and wall sections on the 1st and 2nd floors are fitted with sound- and fire-insulating materials.
– There is a “culvert” from the Vecht to the ditch located on the plot.
– Large plot of approximately 7,380 m2 completely enclosed by fencing.
– Tennis/ football/ hockey sports field (enclosed by fence and walkway)
– On 26 August 2020, the National Cultural Heritage Agency issued a grant decision with case number 1143982 for the total amount of €36,223.00 for six years. This is for the preservation of the national monument Buitenplaats Vechtzigt.

Overdracht

Status
Verkocht
Vraagprijs
€ 3.750.000,- k.k.
Aanvaarding
In overleg

Bouwvorm

Soort object
Woonhuis
Bouwjaar
1570
Bouwvorm
Bestaande bouw
ligging
Aan water, Aan rustige weg, Aan vaarwater, Landelijk gelegen

Indeling

Woonoppervlakte
455 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
0 m2
Externe bergruimte
49 m2
Inhoud
1.593 m3
Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
6

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin
Kwaliteit
Fraai aangelegd

Parkeergelegenheid

Capaciteit
4

Dak

Soort dak
Zadeldak

Overig

Permanente bewoning
Ja
Bijzonderheden
Monument
Onderhoud binnen
Goed tot uitstekend
Onderhoud buiten
Goed tot uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte

Voorzieningen

Voorzieningen
Mechanische ventilatie, alarminstallatie, Airconditioning, Zonnecollectoren, Sauna

Kadastrale gegevens