Omschrijving

Aan de rand van eeuwenoude bossen, verscholen in een coulisselandschap met grote volwassen eiken, lange lanen, en mooie doorkijkjes over open velden, ligt landgoed Klein Ewijckshoeve. Het landgoed is gelegen in het buitengebied van Den Dolder, onderdeel van de gemeente Zeist. Midden op de Utrechtse Heuvelrug, aan de rand van de Lage Vuursche, en omgeven door koninklijke landgoederen en kastelen. Door de ligging kent het...
Lees verder

Direct contact opnemen

Voor meer informatie over dit object kunt u contact met ons opnemen.

Status
Beschikbaar
Soort object
Woonhuis
Woonoppervlakte
946 m2
Prijs
Prijs op aanvraag
Aantal kamers
14
Perceel
47.540 m2

Deel op: 

Aan de rand van eeuwenoude bossen, verscholen in een coulisselandschap met grote volwassen eiken, lange lanen, en mooie doorkijkjes over open velden, ligt landgoed Klein Ewijckshoeve. Het landgoed is gelegen in het buitengebied van
Den Dolder, onderdeel van de gemeente Zeist. Midden op de Utrechtse Heuvelrug, aan de rand van de Lage Vuursche, en omgeven door koninklijke landgoederen en kastelen. Door de ligging kent het landgoed veel privacy en ruimte. Een plek waar u zo kunt genieten van het buitenleven, dat u de drukte van de dag makkelijk achter u kan laten. Volkomen rustig en sereen maar tegelijk in het bedrijvige hart van het land. De oude dorpskernen van Hilversum, Bilthoven, en Zeist met goede winkels en restaurants zijn dichtbij. En het hele jaar door is er volop levendigheid te vinden in nabije stedelijke centra van Utrecht, Amersfoort en Amsterdam. Ook nodigt de natuurlijke omgeving uit om haar sportief te verkennen. Zo is het zowel in de zomer als in de winter heel goed toeven op en rond de Loosdrechtse plassen. En op de fiets naar de Soesterduinen of door de bossen rond Den Dolder, Soest en Hilversum is prachtig in alle jaargetijden. Nog dichter bij huis vindt u golfbaan “De Lage Vuursche”, waar u zo vanaf uw eigen landgoed naartoe loopt. Huize Ewijckshoeve is een statige kantoorlocatie die verhuurd wordt, en daarnaast ligt Hotel Restaurant Ernst Sillem Hoeve. Aan de overkant, waar de Lage Vuursche begint, richting Maartensdijk zijn verschillende leuke restaurants voor kinderen zoals de Mauritshoeve. In de directe omgeving wordt er dan ook door vele gezinnen prettig gewoond.

Landgoed Klein Ewijckshoeve
Vanaf de Soestdijkerweg is alleen het eerste deel van de eigen oprijlaan waarneembaar. Het landhuis ligt verscholen en zelfs als u bij de dubbele elektrische toegangspoort aankomt is het huis nog niet zichtbaar. Na 300 meter rijden over een statige laan met dubbele bomenrij komt u aan bij het landhuis. Tot die tijd ziet u voornamelijk prachtig eeuwenoud groen, op de paardenstallen na die u dan al gepasseerd bent. Het landhuis voegt zich in zijn omgeving, door de pure materialisering van hout, riet en natuursteen, en door de natuurlijke kleuren. Door de ronde vormen van zowel de muren en het dak, die rusten op grote boomstammen, en de oriëntatie op de zon gaat het echt een verbinding aan met de natuur. Het geheel doet denken aan een lodge in Afrika. De architect Axel Vervoordt uit Antwerpen heeft ruimte, luxe, natuur, en geborgenheid prachtig vertaald in een eigentijds landhuis. Klassiek en modern maar bovenal duurzaam omdat het met zoveel ambachtelijkheid gemaakt is. De tuin, ontworpen door de Belgische tuinarchitect Guy Stockmans, sluit hier naadloos bij aan. De tuin versterkt de vormen van het landhuis in prachtige waterpartijen, natuurstenen banden en houten vlonders. Rond het landhuis is het luchtig en licht op ruim 51.000 m2 eigen grond. Na grote grasvelden en bordessen volgt het bos aan alle kanten. Met prachtige doorkijkjes over het weiland van ruim 33.000 m2 welke wordt gepacht van stichting Het Utrechts Landschap. Op het landgoed zijn er ook nog bergingen, paardenstallen, een paardenbak en een IJslander baan te vinden.

Buitenleven
Een warm familiehuis, een landhuis met koetshuis dat groot is (945 m2 woonoppervlakte) maar toch intiem omdat alle ruimten een menselijke maat en vorm kennen. Het is absoluut geen rechttoe rechtaan huis, en het is met veel smaak en oog voor detail gemaakt. Het is echt gebouwd om heerlijk te genieten. Reeën en vogels spotten, lange wandelingen maken in de omliggende bossen, paardrijden of golfen naast de deur, kinderen in boomhutten, tuinfeesten, met een goed glas wijn alleen of met vrienden in de avondzon genietend van het compleet vrije uitzicht, het kan allemaal.

Het landhuis heeft een verdiept liggend souterrain met volledige daglichttoetreding en volwaardige hoogte, een begane grond en een verdieping. In het souterrain en op de verdieping bevinden zich de slaapkamers. Op de begane grond wordt er vooral geleefd. Iedere ruimte heeft een eigen terras en deze terrassen zijn subtiel van elkaar gescheiden. Door de grote overstekende rieten kap en het verwarmde terras is het op het grootste terras ook heerlijk om bij regenachtig weer buiten te zitten. Dat het landhuis met liefde en aandacht ontworpen en gemaakt is zie je niet alleen aan de buitenkant. Ook van binnen is het een warm en doordacht huis. Alle ruimten zijn met hoogwaardige materialen in lichte natuurlijke tinten afgewerkt. Het is volledig georiënteerd op het vrije uitzicht, de zon en buiten. Versterkt door grote raampartijen en openslaande deuren. Prachtige vloeren van natuursteen of licht eikenhout doorlopend per verdieping geven een rijk gevoel. Wat versterkt wordt in de wanden die in dezelfde kleuren afgewerkt zijn. Alle kasten zijn op maat gemaakt en van hetzelfde prachtige hout, wat een heel rustig en natuurlijk effect geeft. Dit loopt eveneens door in alle ruimten en functies.

Indeling:
Hoewel woorden altijd te kort zullen schieten bij een beschrijving van een landhuis wat u eigenlijk met eigen ogen moet zien, volgt nu een poging daartoe. Aan het eind van de oprijlaan die overgaat in een ruim erf met grind en prachtige bordessen start deze korte rondleiding. Ook hier is de privacy nog steeds gewaarborgd omdat aan de noordkant van het huis zich alleen de keuken en verkeersruimten bevinden.

Begane grond
De prachtige grote houten voordeur is direct zichtbaar. U stapt binnen in een ruime, prachtig afgewerkt entreehal van ruim 40 mÇ van waaruit alle ruimten ontsloten worden. Als u eenmaal binnenstapt en de grote woonkamer in loopt van ruim 100 mÇ, ervaart u direct het overweldigende effect van het uitzicht en het binnen-buiten gevoel. De grote openslaande deuren, het grote verwarmde terras, en het pad dat vanuit de linkerhoek in de woonkamer doorloopt de tuin in gaan direct die verbinding aan. De woonkamer is opgedeeld in verschillende zithoeken, een gezellige bibliotheek en een zithoek bij de open haard. Direct aan de woonkamer ligt de leefkeuken. Van alle luxe en gemakken voorzien met een lang aanrecht met veel kastruimte, en een ruime berging. Het is een open keuken, en geen straf om in te koken. Vanachter het prachtige dubbele fornuis, heeft u wellicht het mooiste uitzicht de woonkamers in en verder naar buiten. Vlak bij de keuken een grote eettafel met open haard, de eetkeuken is daarmee een heerlijke leefruimte van ca. 90 m2. Iets verderop is er nog een zitkamer van ca. 30 m2 met televisie en fijne grote banken.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping bevinden zich twee kinderslaapkamers en een master bedroom. De kinderslaapkamers hebben allebei een eigen badkamer. De ouderslaapkamer is fenomenaal met de balken en nok van het dak in zicht, de bijzondere vorm en het weidse uitzicht. Direct daarnaast een super comfortabele grote badkamer en walk-in closet. De badkamer is zo puur en prachtig dat zij uit de aarde onttrokken lijkt te zijn. De overloop aan de noordkant is gemaakt als vide met mooie licht inval van boven en zicht in de hal. In het souterrain vindt u twee grote slaapkamers van ieder ca. 25 m2, met ieder een grote badkamer. Hier hadden de oudere kinderen het rijk alleen met ook nog een eigen terras en trap naar de tuin en een grote hobbykamer van ca. 80 m2. Een fijne ruimte voor een eigen privé bioscoop of sportruimte. Verder is er nog een bijzonder mooi vormgegeven wijnkelder van ca. 30 m2 met ronde zitruimte in het midden, zijn er twee grote bergingen en is er een grote wasruimte.

Souterrain:
In het souterrain vindt u twee grote slaapkamers van ieder ca. 25 m2, met ieder een grote badkamer. Hier hadden de oudere kinderen het rijk alleen met ook nog een eigen terras en trap naar de tuin en een grote hobbykamer van ca. 80 m2. Een fijne ruimte voor een eigen privé bioscoop of sportruimte. Verder is er nog een bijzonder mooi vormgegeven wijnkelder van ca. 30 m2 met ronde zitruimte in het midden, zijn er twee grote bergingen en is er een grote wasruimte.

Koetshuis:
‘Living apart together’
Het Koetshuis is een apart gebouwdeel maar is via ruime gangen verbonden met het hoofdhuis. Gasten kunnen als het regent droog naar het gastenverblijf lopen in het souterrain, en u als eigenaar kunt zo naar uw werkkamer of kantoor aan huis op de begane grond lopen. Met gemak kan het koetshuis ook als geheel een praktijkruimte worden of atelierruimte. In het souterrain is er een ruim gastenverblijf met een woongedeelte, slaapgedeelte en ruime badkamer. Bovendien hebben de gasten een heerlijk ruim eigen privé terras. Op de begane grond ligt de werkruimte van ca. 50 m2 met een kleine keuken mooi ingebouwd en apart een toilet. Ook hier weer een groot terras van ca. 50 m2.

Den Dolder
Landgoed Klein Ewijckshoeve is gelegen in het buitengebied van het dorp Den Dolder, onderdeel van de gemeente Zeist. Het dorp ligt in een gebied dat bekend staat om het mooie natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug loopt als een hoge zandrug van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. Een gebied met bossen, heidevelden, uiterwaarden, schitterende buitenplaatsen en veel glooiend landschap. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen over de stuwwal door het heideterrein langs kastelen en landgoederen, in de uiterwaarden en het bos. Dolder betekent ‘laagte’ en deze naam slaat op het lagergelegen veengebied vlakbij het huidige Den Dolder. De naam duikt al op in documenten van 1239. Het heidegebied was oorspronkelijk bezit van het Vrouwenklooster van Benedictinessen dat in De Bilt stond. Zij ontgonnen de woeste gronden, staken turf en verkochten die. Van 1765 tot ongeveer 1835 stond er bij het huidige Prins Hendrikoord een uitspanning met de naam ‘Den Dolder’. In 1860 werd gestart met zowel de aanleg van de Dolderseweg als de spoorlijn Utrecht – Amersfoort. Deze werd in 1864 werd geopend. Vlak bij de kruising van de weg met de spoorlijn, werd het eerste huis gebouwd; het tolhuis van de familie Fox. Tot aan het begin van de 20e eeuw was Den Dolder een uitgestrekt heidegebied, zonder bewoning. Vanaf de kale, vrijwel boomloze heide met stuifduinen waren zowel de Dom van Utrecht als de Lange Jan van Amersfoort te zien. Vanaf 1902 kwam het dorp tot ontwikkeling. Dat jaar bouwde directeur Christoph Pleines zeepfabriek ‘De Duif’ aan de spoorlijn Utrecht-Amersfoort.

Bereikbaarheid en voorzieningen
Zowel het landhuis als het koetshuis zijn van alle comfort voorzien. Goed geïsoleerd en van materialen gemaakt die de tand des tijds goed zullen doorstaan, aangevuld met moderne middelen zoals domotica, optimale beveiliging, airconditioning, 100MB glasvezel, en een Sonos geluidssysteem. Het landgoed is heel goed bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Het ligt centraal en niet ver van Schiphol. De Soestdijkerweg is onderdeel van een lange mooie doorlopende weg vanaf Paleis Soestdijk tot aan de A27 richting Utrecht en Hilversum. De rijkswegen A28 en A27 zijn op circa 15 minuten rijden gelegen. Vanaf het landgoed bent u binnen 20 minuten op de ring Utrecht en op de A1 richting Amsterdam en Amersfoort. Binnendoor ligt het stadscentrum van Utrecht op slechts 16 km, en dat van Amersfoort op 15 km afstand. In 35 minuten bent u op de binnenring van Amsterdam. Bij file zijn ook hier weer vele routes mogelijk. Den Dolder is het dichtstbijzijnde station, waar vandaan u binnen 8 minuten op Amersfoort CS en binnen 14 minuten op Utrecht CS bent. Dit station ligt op de route Utrecht – Amersfoort – Zwolle. In de omgeving (Den Dolder, Bilthoven en Soest) zijn verschillende (soorten) basisscholen, middelbare scholen, en speciale scholen te vinden. Qua sport en cultuur zijn er vele voorzieningen en verenigingen in de omliggende dorpen. Het gaat te ver om deze allemaal op te noemen. Het indrukwekkende net geopende Nationaal Militair Museum in Soesterberg ligt op fietsafstand, maar ook in andere plaatsen in de omgeving zijn er volop leuke musea, galeries en tentoonstellingen te vinden.

Overdracht

Status
Beschikbaar
Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aanvaarding
In overleg

Bouwvorm

Soort object
Woonhuis
Bouwvorm
Bestaande bouw
ligging
Beschutte ligging, In bosrijke omgeving

Indeling

Woonoppervlakte
946 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
7 m2
Externe bergruimte
0 m2
Inhoud
4.033 m3
Aantal kamers
14
Aantal slaapkamers
5

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom
Kwaliteit
Verzorgd

Parkeergelegenheid

Dak

Overig

Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte

Voorzieningen

Voorzieningen
alarminstallatie

Kadastrale gegevens