Omschrijving

See English translation below. Midden in de randstad in een oase van rust gelegen prachtige boerderij welke in 2018-2019 volledig en hoogwaardig gerenoveerd is. De boerderij heeft een prachtig bijgebouw welke ook in 2018 volledig gerenoveerd is. Hierbij is extra aandacht gegaan naar duurzaamheid en isolatie. Het huis heeft een e-index van -0,99 en een energielabel A! Verder is er geen gasaansluiting meer, is alles...
Lees verder

Direct contact opnemen

Voor meer informatie over dit object kunt u contact met ons opnemen.

Status
Verkocht
Soort object
Woonhuis
Woonoppervlakte
408 m2
Prijs
€ 1.795.000,- k.k.
Bouwjaar
1925
Aantal kamers
15
Perceel
19.125 m2

Deel op: 

See English translation below.

Midden in de randstad in een oase van rust gelegen prachtige boerderij welke in 2018-2019 volledig en hoogwaardig gerenoveerd is.

De boerderij heeft een prachtig bijgebouw welke ook in 2018 volledig gerenoveerd is. Hierbij is extra aandacht gegaan naar duurzaamheid en isolatie. Het huis heeft een e-index van -0,99 en een energielabel A! Verder is er geen gasaansluiting meer, is alles elektrisch en liggen er 69 zonnepanelen op de daken. Ook zijn er Nibe lucht-water warmtepompen voor huis en bijgebouw geïnstalleerd en is de woning voorzien van twee WTW-units voor een zeer goede ventilatie. Klimaat, licht, alarm en intercom worden aangestuurd door een uitgebreid domotica systeem. Verwarming door middel van vloerverwarming overal. Dus klaar voor de toekomst!

De boerderij heeft een gebruikersoppervlak wonen van ca 235m2, het bijgebouw van ca 173m2 en de garage een bruto vloeroppervlak van ca 211 m2. Het geheel is gelegen op een zeer ruime kavel van ca 19.125 m2 verdeeld over ca 3.985m2 tuin en ca 15.140 m2 weiland.

De Boerderij is prachtig gelegen in het midden van het groen in de buurt van Utrecht en op steenworp afstand van de Loosdrechtse plassen!

Indeling:

Hoofdhuis:

Begane grond:
Entree, hal met apart toilet en urinoir en een ruime garderobe. Vanuit de hal komt u in de luxe open keuken met kookeiland die voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een: Liebherr vrieskast met ijsblokjesfunctie, Liebherr koelkast, Wave afzuigkap, inductie kookplaat, 2x vaatwasmachine, Quooker, oven en stoomoven.

Vanuit de keuken is er een trap naar de handige kelder, zeer geschikt om te gebruiken als provisieruimte of wijnkelder, deze ca. 12 m2 overige inpandige ruimte is niet opgenomen in het woonoppervlak. De zeer lichte en royale living beschikt verder over een fijne eet- en zithoek met vrijstaande stalen openhaard voor een optimale warmteafgifte. Aan de voorzijde van het huis bevindt zich de aparte tv-kamer met een originele opkamer met een zitje. Aan de achterzijde bevinden zich een bijkeuken (mudroom) met ruime bergkasten welke tevens dient als achteringang, en een was- en technische ruimte. Vanuit de verschillende ruimtes is er weids uitzicht over het groen.

Verdieping:
Op de verdiepingen bevinden zich 5 slaapkamers. De ruime master bedroom aan de achterzijde van het huis heeft een badkamer en-suite met een losstaand design bad, inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. De tweede badkamer beschikt over een bad, douche, driedubbele wastafel en toilet.

Bijgebouw/kantoor:
Achter het hoofdhuis ligt het volledig gerenoveerde bijgebouw. Aan de rechterzijde bevinden zich meerdere multifunctioneel in te delen ruimtes en de trapopgang naar de ruime bergzolder. Handig om te gebruiken als kantoor, trainingsruimte, yogaruimte, hobbyruimte of eventueel een mantelzorgwoning als daar een vergunning voor afgegeven wordt.
Aan de linkerzijde, middels een aparte ingang te bereiken, bevindt zich het gastenverblijf welke beschikt over een woonkamer met een fijne keuken, badkamer en een slaapkamer. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een koelkast met vriesvak, vaatwasmachine, elektrische kookplaat, inbouw afzuigkap en een Quooker. Naast de keuken is een deur naar de badkamer, voorzien van een douche, wastafel en toilet. Middels een trap is er toegang tot de ruime slaapkamer.

Garage:
De garage/ werkschuur is zeer groot en beschikt over ruimte voor meerdere auto’s en is verder voorzien van een pantry, apart toilet, hobbyruimte, schuur en een ruime zolder met vide.

Tuin:
Het geheel is omringt door een heerlijk groene tuin op een ruim perceel van circa 19.125 m2. In de tuin zijn meerdere fijne terrassen en zitplekken gecreëerd waar volop genoten kan worden van de zon en is er een groot grasveld aanwezig waar heerlijk gespeeld kan worden. Ook is er een grote moestuin aangelegd door de huidige bewoners en is er een boomgaard met verschillende soorten fruit- en notenbomen waardoor er bijna autarkisch geleefd kan worden op deze prachtige plek. Op het perceel is uiteraard zeer veel ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s.

Locatie:
De boerderij is prachtig gelegen middenin de zeer groene Bethunepolder in gemeente Stichtse Vecht naast Utrecht en op steenworp afstand van de Loosdrechtse plassen! De Loosdrechtse Plassen zijn een prachtig watersport- en natuurgebied, waar genoten kan worden van de rust en de natuur.
De Bethunepolder is een natura 2000 natuur- en stiltegebied en tevens waterwingebied van Waternet voor de stad Amsterdam. Tot ongeveer 1900 was de polder een waterplas zoals de Loosdrechtse plassen ontstaan door afgraving van turf waarin gevist werd. Daarna is de polder drooggemalen en werden er boerderijen gebouwd. Het huis stamt van circa 1925. De naam van de boerderij is “Melk voor Visch”, omdat er vroeger gevist werd en daarna koeien voor melk gehouden werden.
Tienhoven is een klein dorp en beschikt over een knus centrum met een dorpswinkel, voetbalclub en een basisschool. Verder kan je in Tienhoven bij twee horecagelegenheden een heerlijk hapje eten. Voor de grotere boodschappen is Maarssen op 5 minuten auto afstand gelegen. Tienhoven is zeer gunstig gelegen ten opzichte van de grote steden. Zo ligt Utrecht op 10 minuten auto afstand, Amsterdam en Schiphol op ongeveer 30 minuten en is Hilversum in 15 minuten te bereiken.

Bijzonderheden:
– In 2018/2019 volledig gerenoveerde woning met bijgebouw en garage/schuur gelegen op een kavel van circa 19.125 m2;
– Veel aandacht voor energiebesparing;
– Geheel voorzien van vloerverwarming;
– Volledig geïsoleerd;
– E-index van -0,99;
– Energielabel A;
– Geen gasaansluiting meer, alles elektrisch, 69 zonnepanelen;
– Auto oplader aanwezig;
– Voorzien van twee Nibe lucht-water warmtepompen voor huis en bijgebouw;
– In de woning ventilatie via WTW-units;
– Uitgebreid domotica systeem;
– Maretti lichtplan;
– Prachtig gelegen in het midden van het groen in de buurt van Utrecht en op steenworp afstand van de Loosdrechtse plassen;
– Gelegen op eigen grond.

———————————————————————-
In the middle of the Randstad in an oasis of tranquility located beautiful farmhouse which has been completely and high-quality renovated in 2018-2019.

The farm has a beautiful outbuilding which was also completely renovated in 2018. Extra attention was paid to sustainability and insulation. The house has an e-index of -0.99 and an energy label A!

Furthermore, there is no longer a gas connection, everything is electric and there are 69 solar panels on the roofs. Nibe air-water heat pumps have also been installed for the house and outbuilding, and the house is equipped with two CHP units for very good ventilation. Climate, light, alarm and intercom are controlled by a comprehensive home automation system. Heating by means of underfloor heating everywhere. Ready for the future!

The farmhouse has a living area of approx. 235m2, the outbuilding of approx. 173m2 and the garage a gross floor area of approx. 211 m2. The whole is situated on a very spacious plot of approx. 19,125 m2 divided into approx. 3,985 m2 garden and approx. 15,140 m2 grassland.

The Farmhouse is beautifully situated in the middle of the greenery near Utrecht and a stone’s throw from the Loosdrechtse Plassen (lakes)!

Layout:

Main house:

Ground floor:
Entrance hall with separate toilet and urinal and a spacious cloakroom. From the hall you enter the luxurious open kitchen with cooking island equipped with various built-in appliances, such as a: Liebherr freezer with ice-cube function, Liebherr fridge, Wave extractor, induction hob, 2x dishwasher, Quooker, oven and steam oven.

From the kitchen there is a staircase to the handy basement, very suitable to use as a pantry or wine cellar, this approx. 12 m2 indoor space is not included in the living area. The very bright and spacious living room further features a fine dining and sitting area with free-standing steel fireplace for optimal heat emission. At the front of the house is the separate TV room with an original upstairs room with a seating area. At the rear is a utility room (mudroom) with spacious storage cupboards which also serves as a back entrance, and a laundry and technical room. From the various rooms there are wide views over the greenery.

Floors:
There are five bedrooms on the upper floors. The spacious master bedroom at the rear of the house has an en-suite bathroom with a separate designer bath, walk-in shower, double washbasin and toilet. The second bathroom has a bath, shower, triple washbasin and toilet.

Outbuilding/office:
Behind the main house is the fully renovated outbuilding. On the right side are several multifunctional rooms and the staircase to the spacious storage attic. Handy to use as an office, training room, yoga room, hobby room or possibly a care home if a permit is granted.
To the left, accessible via a separate entrance, is the guest house, which has a living room with a fine kitchen, bathroom and bedroom. The kitchen is equipped with various built-in appliances, such as a fridge-freezer, dishwasher, electric hob, built-in extractor and a Quooker. Next to the kitchen is a door to the bathroom, equipped with a shower, washbasin and toilet. Stairs provide access to the spacious bedroom.

Garage:
The garage/work shed is very large and has space for several cars and is also equipped with a pantry, separate toilet, hobby room, shed and a spacious attic with loft.

Garden:
The property is surrounded by a lovely green garden on a spacious plot of approximately 19,125 m2. The garden has several nice terraces and sitting areas where you can enjoy the sun and a large lawn where you can play. There is also a large vegetable garden laid out by the current residents and an orchard with various types of fruit and nut trees, making it possible to live almost self-sufficient in this beautiful place. The plot naturally offers plenty of space for parking several cars.

Location:
The farm is beautifully located in the middle of the very green Bethunepolder in the municipality of Stichtse Vecht next to Utrecht and a stone’s throw away from the Loosdrechtse Plassen! The Loosdrechtse Plassen are a beautiful water sports and nature area, where peace and quiet can be enjoyed.
The Bethunepolder is a natura 2000 nature and silence area and Waternet’s water catchment area for the city of Amsterdam. Until around 1900, the polder was a lake like the Loosdrechtse Plassen, created by excavating peat in which people fished. After that, the polder was reclaimed and farms were built. The house dates from around 1925. The farm’s name is “Melk voor Visch”, because it used to be fished and then kept cows for milk.

Tienhoven is a small village and has a cosy centre with a village shop, football club and primary school. You can also enjoy a delicious meal at two restaurants in Tienhoven. For larger groceries, Maarssen is 5 minutes away by car. Tienhoven is very conveniently located to major cities. For example, Utrecht is 10 minutes away by car, Amsterdam and Schiphol Airport about 30 minutes away and Hilversum can be reached in 15 minutes.

Details:
– Fully renovated in 2018/2019 house with outbuilding and garage/barn located on a plot of approximately 19,125 m2;
– Much attention to energy saving;
– Fully equipped with underfloor heating;
– Fully insulated;
– E-index of -0.99;
– Energy label A;
– No more gas connection, everything electric, 69 solar panels;
– Car charger available;
– Equipped with two Nibe air-water heat pumps for house and outbuilding;
– In-house ventilation via WTW units;
– Extensive home automation system;
– Maretti lighting plan;
– Beautifully situated in the middle of the greenery near Utrecht and a stone’s throw from the Loosdrechtse Plassen;
– Located on private land.

Overdracht

Status
Verkocht
Vraagprijs
€ 1.795.000,- k.k.
Aanvaarding
In overleg

Bouwvorm

Soort object
Woonhuis
Bouwjaar
1925
Bouwvorm
Bestaande bouw
ligging
Landelijk gelegen

Indeling

Woonoppervlakte
408 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
44 m2
Externe bergruimte
243 m2
Inhoud
1.594 m3
Aantal kamers
15
Aantal slaapkamers
6

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom
Kwaliteit
Fraai aangelegd

Parkeergelegenheid

Capaciteit
4

Dak

Soort dak
Zadeldak

Overig

Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte

Voorzieningen

Kadastrale gegevens