Funda | Netherlands Sotheby's International Realty

Den Haag, Villa’s en luxe huizen te koop - Luxe onroerend goed in 's-Gravenhage

Een stad met flair

Den Haag – of ’s Gravenhage – heeft vele gezichten: het is de internationale stad van vrede en recht, koninklijke residentie, Europese stad en multicultureel knooppunt. In de hoofdstad van Zuid-Holkand vinden we historische herenhuizen nabij het centrum maar ook luxe villa’s in de duinen. Daarbij is er geen tekort aan kunst en cultuur, politiek, verschillende multinationals en de badplaats Scheveningen. 

 

Den Haag is de enige grote stad met een strand direct aan de Noordzeekust. De stad heeft veel monumenten, chique hotels en een politiek hart. De regering van Nederland wordt geleid vanuit het historische Binnenhof en het paleis van de koning staat aan het Noordeinde. U kunt prachtige kunstmusea bezoeken en een dagje winkelen in het hogere segment. De tram brengt u in slechts twintig minuten van het centrum naar Scheveningen en Kijkduin, waar u kunt genieten van zon, strand en zee.

Luxe wonen in Den Haag

Netherlands Sotheby’s International Realty zet de standaard voor luxe woningen in Den Haag. In vrijwel de gehele stad hebben wij een uniek aanbod. Van villa’s in een bosrijke omgeving, appartementen, herenhuizen tot landhuizen met een zwembad grenzend aan de duingebieden. 

Den Haag, villa’s en luxe huizen te koop

's-Gravenhage,

Van Dorpstraat 9

Midden in het Haagse Statenkwartier ligt dit vrijstaande landhuis verscholen in een groene en rustige omgeving. Een ruime villa op een onvergelijkbare locatie, waar de mogelijkheden om wonen te combineren met werken en diverse hobby's...

Read more
Den Haag, villa’s en luxe huizen te koop

's-Gravenhage,

Anna van Buerenplein 280

Hoogstgelegen penthouse met panoramisch uitzicht gelegen pal op het Centraal station Den Haag Dit moderne stedelijke appartement met een woonoppervlakte van 265m2 is voorzien van de ultieme luxe. Het ligt in het New-Babylon-complex, een prachtig...

Read more
Den Haag, villa’s en luxe huizen te koop

's-Gravenhage,

Laan van Meerdervoort 102

Stadsvilla, Laan van Meerdervoort 102, 2517AS ‘s- Gravenhage. Aan de begin zijde van de Laan van Meerdervoort staat deze extrinsieke zeer goed onderhouden stadsvilla met een grote hal en mooie ruime kamers. De gehele woning...

Read more
Den Haag, villa’s en luxe huizen te koop

's-Gravenhage,

Balistraat 37

See English translation below. Luxe en zeer goed onderhouden 4 kamer benedenwoning met een woonoppervlakte van circa 128 m2 en veel originele details, zoals schouwen, ornamenten plafonds, paneeldeuren, visgraat vloer, glas-in-lood en en-suite deuren. De...

Read more

Populaire wijken in Den Haag

Archipel

De Archipelbuurt, ook wel de Indische buurt genoemd, is een compacte wijk met een grote verscheidenheid aan woonhuizen: van grote woningen uit het einde van de 19e eeuw en hofjeswoningen rond de Javastraat, tot nieuwbouwwoningen aan de Burgemeester Patijnlaan.

Sommige bewoners van de Archipelbuurt wonen in kleine appartementen, en enkele van de vroegste voorbeelden van sociale woningbouw, de zogenaamde hofjeswoningen, staan in deze wijk. Maar het is over het algemeen een welgestelde buurt, en de meeste bewoners bezitten en wonen in luxe appartementen, herenhuizen en herenhuizen. Zoals zoveel Haagse architectuur, zijn de huizen in de Archipelbuurt ontworpen in neorenaissancestijl.

Belgisch park

Belgisch Park is een wijk met vele gezichten. Aan de kust is het altijd levendig op de pier, met zicht op een kilometerslange strook strand en zeekust, en ontelbare eetgelegenheden langs de boulevard. De meeste woningen in dit deel van de wijk zijn moderne flats.

Aan de overkant van de Gevers Deynootweg ligt een veel rustiger, dichtbebouwd woongebied met intieme straatjes en een grote verscheidenheid aan woningen. Verder van de kust, beginnend bij de gezellige winkelstraat Stevinstraat, staan statige herenhuizen en enkele vrijstaande woningen in een fraaie parkachtige omgeving.

Benoordenhout en Bezuidenhout

Benoordenhout is een rustige wijk met een groene, luxe uitstraling. De wijk telt veel grote eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Het grootste deel van de wijk werd ontwikkeld tussen 1915 en 1959.

Bezuidenhout is een dichtbevolkte, maar rustige jaren ’30 wijk met veel typisch Haagse portiekwoningen en flats. Het Beatrixkwartier is onderdeel van deze wijk, de 2e grootste kantorenlocatie van Nederland met grote multinationals. Vanuit de wijk kunt u via Den Haag CS direct door naar het centrum. Of wilt u liever ontsnappen aan de hectiek van de stad? Dan wandelt u zo het prachtige Haagse Bos in. Hier bevindt zich Huis Ten Bosch, de toekomstige koninklijke residentie. Bezuidenhout is een wijk met koninklijke allure!

Bomenbuurt, Vogelwijk, Valkenboskwartier

Op een kwartiertje fietsen van het stadscentrum en de Haagse badplaatsen Kijkduin en Scheveningen ligt een levendige vooroorlogse woonbuurt met een mengelmoes van woningen in verschillende stijlen. Er zijn veel flats en portiekwoningen (vooral in de Bomenbuurt), maar ook een flink aantal eengezinswoningen en boven-benedenwoningen (vooral in de Bloemenbuurt). De veertien pleinen zijn kenmerkend voor de wijk.

De Vogelwijk is een ruim opgezette, kindvriendelijke wijk met grote luxe woningen uit de jaren ’20 en ’30. Het hart van de wijk bestaat uit korte rijtjes vrijstaande woningen en veel twee-onder-een-kapwoningen met grote tuinen. Aan de rand van de wijk vindt u enkele appartementen die gebouwd zijn in de naoorlogse wederopbouwperiode. De straten zijn rustig en groen, en geven de wijk een luxe, dorpse uitstraling. De wijk grenst aan een groot gebied van beschermde kustduinen, het Westduinpark en het sportcomplex Bosjes van Pex.

Statenkwartier

Het Statenkwartier is een populaire wijk in Den Haag waar veel internationale organisaties en expats zijn gevestigd. In deze wijk staan veel historische woningen uit het begin van de vorige eeuw die ruim en statig van karakter zijn. Brede lanen lopen door de wijk, afgewisseld met mooie pleinen en gezellige straatjes. De Frederik Hendriklaan, de populaire winkelstraat, ligt hier, en er is een ruim aanbod aan restaurants. 

 

Zin om even uit te waaien met een fantastisch uitzicht op zee? De Scheveningse boulevard en de Pier liggen op een steenworp afstand. Ook voor een wandeling in de natuur hoeft u niet ver te gaan. Het Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes liggen om de hoek, waar u kunt wandelen, sporten, bootje varen of genieten van festivals als de Parade in het voorjaar en de zomer.

Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier is een compacte, historische en levendige wijk die erg populair is onder ‘Hagenaren’. De wijk heeft een eigen karakter en straalt een bepaalde energieke uitstraling en creativiteit uit. Dit is vooral te danken aan de relatief grote groep jonge ondernemers en bewoners in de wijk. Het Zeeheldenkwartier heeft sfeervolle straten, mooie grachten, zonnige pleinen en fraaie Art Nouveau architectuur. Het merendeel van de woningen is van voor 1916. 

 

De wijk heeft een gemengd karakter met zowel betaalbare als dure woningen, grote herenhuizen, charmante kleine boven-benedenwoningen en zelfs een paar hofjes. Het indrukwekkende Vredespaleis staat er ook.

Kopen in Den Haag

A unique offer

Wat kan wonen in een monumentaal pand toch mooi zijn. Netherlands Sotheby’s International Realty heeft regelmatig bijzondere herenhuizen, villa’s en appartementen in Den Haag in de verkoop. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie. 

Netherlands Sotheby's International Realty

Nice to meet you.

You can contact us via the contact form on the contact page or call us directly.

Blijf op de hoogte over nieuwe landgoederen te koop bij Netherlands Sotheby's International Realty

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van nieuwe nieuwe landgoederen, landhuis of buitenplaats? Schrijf u dan in voor de speciale nieuwsbrief en ontvang als eerste het nieuwe aanbod. 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van stille verkoop, nieuw aanbod en exclusieve events? Meld u nu aan voor de nieuwsbrief.