't Gooi, Villa’s en luxe huizen te koop. Luxe onroerend goed in 't Gooi.

Het Gooi biedt een prachtige en afwisselende omgeving met goede uitvalswegen naar de Randstad. ’t Gooi is al vele jaren geliefd bij een groot publiek vanwege de de gezellige dorpen. Bossen en heides verbinden de verschillende dorpen en steden en hebben allemaal een unieke uitstraling en gevoel. 

Door de komst van de Amsterdammers vanaf het eind van 19e eeuw verrezen rond de dorpskernen van Laren en Blaricum vele landhuizen. Deze huizen kregen veel groen in de grote tuinen. Dit is nog altijd terug te zien in de indrukwekkende landhuizen en villa’s. 

Luxe wonen in 't Gooi

Netherlands Sotheby’s International Realty zet de standaard voor luxe woningen in ’t Gooi. In vrijwel de gehele stad hebben wij een uniek aanbod. Van villa’s in een bosrijke omgeving, appartementen, herenhuizen tot landhuizen met een zwembad. 

Sold
Het Gooi, villa’s en luxe huizen te koop

Apartment

Laren

Hoefloo 20B

  • noun-measurement-1858456247 m2
  • noun-bedroom-13993173 Slaapkamers
€ 2.225.000,- v.o.n.

Wonen in het Gooi.

Blaricum

Het dorp Blaricum is een ware oase in de hectiek van de metropoolregio die Amsterdam, Utrecht en Amersfoort met elkaar verbindt. Het ligt dicht bij Laren en Eemnes, en wordt omzoomd door water en prachtige landschappen. Net buiten Blaricum vindt u prachtige heidevelden en bossen. 

 

De oude boerderijen in de dorpskern herinneren aan de tijd dat de landbouw hier de belangrijkste bron van inkomsten was. Intussen getuigen de prachtige woonhuizen van een rijke geschiedenis. Het staat bekend om zijn vele monumentale boerderijen, plaatselijke cafés en restaurants, de natuur, diverse jaarlijkse gemeenschapsevenementen en uitgestrekte chique woonwijken. Blaricum is een geliefde woonplaats van vele bekende Nederlanders.

Naarden

Wie in de buurt van Amsterdam wil wonen in een stad met een rijke geschiedenis, kan kiezen voor wonen in Naarden, onderdeel van de gemeente Gooise Meren – die volgens Elsevier tot de top 10 van beste gemeenten van heel Nederland behoort. De stad ligt in het indrukwekkende Sterrenfort, en is een rustige, gezinsvriendelijke plek om te wonen, met grote huizen en straten en voldoende parkeergelegenheid.

Hilversum

Hilversum is een middelgrote stad in het Gooi in Noord-Holland. Hilversum is de Nederlandse mediahoofdstad, bijna alle nationale radio- en tv-stations zijn hier gevestigd. Maar Hilversum is ook beroemd om zijn bloeiende architectuur. Vooral de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw waren hier een belangrijke periode voor de architectuur. De wereldberoemde stadsarchitect W.M. Dudok ontwierp het raadhuis, school- en kantoorgebouwen, woonwijken, vijvers, wegen en het sportpark. 

 

Het gebouw Beeld en Geluid wordt beschouwd als het meest recente architectonische hoogtepunt van Hilversum. Daarnaast dragen de vele evenementen, theaters, winkels en bioscopen bij aan de levendigheid van Hilversum. Hilversum is omgeven door prachtige natuur. Net buiten de stadsgrenzen vindt u uitgestrekte heidevelden en het prachtige Spanderswoud met zijn vele wandelpaden en landgoederen. Het gebied heeft uitstekende openbaar vervoerverbindingen met Amsterdam, Amsterdam Airport Schiphol en Utrecht, en een gemakkelijke toegang tot de snelweg voor reizen met de auto. 

Huizen

Huizen heeft een onverwachte schoonheid, want het grenst aan het Gooimeer en wordt omringd door de prachtige natuur van het Gooi. Bovendien heeft het een rijke historie, waarvan de overblijfselen nog steeds aanwezig en zichtbaar zijn. In de 17e eeuw was Huizen een dorp van boeren, met landerijen voor hun vee. Veel van deze oude boerderijen staan nog steeds, rondom de middeleeuwse Nederlands Hervormde kerk in het centrum.

 

In de 18e eeuw ontwikkelde Huizen zich tot een vissersdorp met een van de grootste vissersvloten rond de Zuiderzee, wat nu het IJsselmeer is. Toen de IJsselmeerdijk voltooid was, was ook de visserij in Huizen verdwenen. De zonen van de vissers gingen zich omscholen tot ambachtslieden in de bouw, en de vishandelaren legden zich toe op de kaashandel. Huizen toont nog steeds veel overblijfselen van haar geschiedenis. In de afgelopen decennia heeft Huizen zich ontwikkeld tot een moderne stad aan het Gooimeer, met een aantal jachthavens, een levendig winkelgebied in het centrum en een aantal belangrijke toeristische attracties. 

Laren

Laren is een gemeente in de provincie Noord-Holland in het Gooi. Laren is samen met buurgemeente Blaricum een van de welvarendste gemeenten van Nederland. Laren is bekend om zijn geschiedenis als laat 20e-eeuwse kunstkolonie, die bewaard is gebleven in het museum Singer Laren, en om zijn grote winkelaanbod. Laren maakt deel uit van de agglomeratie Amsterdam, gelegen ten oosten van Amsterdam. 

 

De gemeente is een zeer rustige en groene plaats. De bebouwde kom wordt gesierd door een veelheid aan verschillende bouwstijlen in een historische setting. Het woningbestand bestaat voornamelijk uit fraaie vrijstaande villa’s, maar er zijn ook twee-onder-een-kapwoningen te vinden. Laren is een mooi oud dorp met erg leuke winkels. 

's-Graveland

Wonen in ‘s-Graveland betekend wonen in het groen. ‘s-Graveland is een dorp in de gemeente  Wijdemeren  en was tot 2002 de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. 

 

Steeds meer mensen verruilen de stad voor een woning in of nabij de natuur. En dat kan zonder meer in ‘s-Graveland  zonder de binding te verliezen met grotere steden als Hilversum en Bussum. 

 

Het dorp is klein en bestaat uit een zeer lange straat die in twee delen is opgesplitst; het Noorder- en Zuidereinde. Parallel aan deze straat vind je de ‘s-Gravelandse vaart. Het zal u dan ook niet verbazen dat veel inwoners zelf een bootje hebben en graag gebruik maken van alle recreatie mogelijkheden van het water. 

 

Ontdek via Netherlands Sotheby’s International de mogelijkheden om te wonen aan het water of op een landgoed. 

Bussum

Wonen in Bussum is wonen in het groen. Bussum is centraal gelegen in ’t Gooi met ruim 33.000 inwoners en heeft een ideale ligging om te werken in de Randstad. Het dorpse gevoel zorgt voor gezelligheid en heeft een geweldig karakter maar heeft wel alle voorzieningen van een stad. 

De wijken Bredius en het Spiegel hebben een bijzondere status in het dorp. Dit zijn namelijk beschermd als Rijksbeschermd stadsgezicht. Het Spiegel is zelfs een van de oudste villawijken van Nederland. 

De vele vrijstaande woningen zijn ontzettend divers en daarom zit er altijd iets tussen van je smaak. 

Kopen in 't Gooi

A unique offer

Wat kan wonen in het Gooi toch mooi zijn. Netherlands Sotheby’s International Realty heeft regelmatig bijzondere herenhuizen, villa’s en appartementen in het Gooi in de verkoop. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie. 

Ontdek ons aanbod in het Gooi

Bereikbaarheid

Het Gooi is goed bereikbaar via verschillende snelwegen. Vanuit Almere, Amsterdam en Amersfoort  via de snelweg A1 en vanuit Utrecht via de A27. Ook binnendoor is het Gooi goed bereikbaar over verschillende N-wegen. Zo kan je vanuit richting Vinkeveen over de N201 het Gooi betreden.

Algemene informatie over de ligging

’t Gooi is een afwisselende woonomgeving waar een mix is van jonge gezinnen en gepensioneerde ouderen. Het biedt genoeg ruimte voor recreatie en buitenplezier. Het Gooi wordt niet voor niets ook wel een ‘Oase aan rust’ genoemd. ’t Gooi is een van de oudst bewoonde streken van Nederland en dat is niet voor niets. Het ligt op korte afstand van Amsterdam, Amersfoort en Utrecht waardoor het een ideale plek is om te wonen.
Netherlands Sotheby's International Realty is uw makelaar voor het Gooi.

Sinds 2003 zijn wij succesvol in de bemiddeling van bijzonder vastgoed in het Gooi. Wij selecteren ons aanbod op uitstraling, locatie, bijzondere eigenschappen en focussen ons op de markt van het hogere segment woningen zoals villa’s, grachtenpanden, monumenten, landhuizen, landgoederen, kastelen, appartementen, penthouses, lofts en nieuwbouwontwikkelingen.

Netherlands Sotheby's International Realty

Nice to meet you.

You can contact us via the contact form on the contact page or call us directly.

Blijf steeds als eerste geïnformeerd over stilleverkoop, het nieuwste aanbod en unieke evenementen!
Name(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Uitzonderlijk Vastgoed, Exclusieve Toegang
Schrijf u in!
Name(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.