Funda | Netherlands Sotheby's International Realty

Landgoederen te koop bij Netherlands Sotheby's International Realty

Zoekt u een landgoed, landhuis of een buitenplaats om in te wonen? Netherlands Sotheby’s International Realty is een wereldwijd erkend makelaar dat zich richt op de verkoop en aankoop van exclusieve landgoederen. Met een rijke geschiedenis en een uitgebreid wereldwijd netwerk, biedt Netherlands Sotheby’s International Realty haar klanten de best mogelijke ervaring bij het kopen of verkopen van luxueuze landgoederen. Onze makelaars beschikken over de nodige kennis en expertise om u te helpen bij het vinden van het perfecte landgoed dat aan uw specifieke eisen voldoet. Laat Sotheby’s International Realty u begeleiden bij uw volgende aan- of verkoop.

Bekijk ons actuele aanbod van landgoederen en buitenplaatsen

Netherlands Sotheby’s International Realty zet de standaard voor luxe landgoederen en buitenplaatsen in Nederland. In vrijwel elke gebied van Nederland hebben wij een uniek aanbod. 

Een landgoed kopen? | Netherlands Sotheby's International Realty

Bergen (nh),

Groene Hof 5

Modern droomlandhuis in Bergense weidelandschap Dit unieke landhuis aan de Groeneweg, ten zuiden van Bergen, is de droom van iedere natuurliefhebber. De moderne kapbergwoning wordt omringd door water en groen en biedt prachtige vergezichten over...

Meer informatie
Een landgoed kopen? | Netherlands Sotheby's International Realty

Lage Vuursche,

Vuursesteeg ong

Aan de rand van eeuwenoude bossen, verscholen in een coulisselandschap met grote volwassen eiken, lange lanen, en mooie doorkijkjes over open velden, ligt landgoed Klein Ewijckshoeve. Het landgoed is gelegen in het buitengebied van Den...

Meer informatie
Een landgoed kopen? | Netherlands Sotheby's International Realty

Oostvoorne,

Valkenlaan 25

OPEN HUIS ZATERDAG 1 APRIL VAN 11.00 - 15.00 UUR Dit huis op uw gemak bezichtigen tijdens de Open Huizen Dag? Kolpa van der Hoek stelt speciaal voor deze dag een oppasservice beschikbaar voor kinderen...

Meer informatie
Een landgoed kopen? | Netherlands Sotheby's International Realty

Oostvoorne,

Berkenrijsweg 5

Landgoed 't Hoghe Hout, Oostvoorne Op een groot landgoed gelegen prachtige, robuust en traditioneel onder architectuur gebouwde rietgedekte landhuis uit 1956. Een huis waar het ontzettend fijn wonen is! De architect (Jan van Erven Dorens)...

Meer informatie
Een landgoed kopen? | Netherlands Sotheby's International Realty

Laren,

Torenlaan 64

Engelse tekst hieronder VILLA ORANJESTEIN Meer dan een eeuw geleden begon de bouw van dit grote, sfeervolle landhuis in romantische Gooische Landhuisstijl, prachtig gesitueerd op een uitzonderlijk royaal perceel van 5.000 m². En nu 100...

Meer informatie
Een landgoed kopen? | Netherlands Sotheby's International Realty

Wetering,

Wetering West 45

Aan het water de Wetering ligt dit prachtige rietgedekte landhuis Weteringstaete. Architect Van Manen heeft bij het ontwerpen van dit huis waarschijnlijk een grote familie in gedachten gehad, het huis is zo ontworpen dat iedereen...

Meer informatie

Landgoederen in Nederland

Netherlands Sotheby’s International Realty heeft altijd een breed aanbod van landgoederen te koop in de regio’s Wassenaar, ’t Gooi, Bloemendaal en Aerdenhout. Bent  u op zoek naar een landgoed in een specifieke plaats? Wij kunnen u helpen met het vinden van het perfecte landgoed of buitenplaats. 

Vaak gestelden vragen over het kopen van een landgoed of buitenplaats

Graag beantwoorden we voor u de vaakst gestelde vragen over het kopen van een landgoed:

Een landgoed is een grote stuk grond dat meestal omgeven is door landbouwgrond en beboste gebieden. Het kan een woonhuis of een reeks gebouwen bevatten, en wordt vaak gebruikt voor landbouw, recreatie of andere landgebonden activiteiten. Landgoederen kunnen ook exclusieve en luxueuze woningen bevatten. Een buitenplaats is een soortgelijk begrip en kan worden beschouwd als een verzamelbegrip voor landgoederen in Nederland. Het is een landelijke woning met een grote tuin of grond die wordt gebruikt als verblijfplaats en voor recreatie. Buitenplaatsen kunnen historisch of modern zijn en kunnen zowel privé als openbaar zijn. In beide gevallen kunnen landgoederen en buitenplaatsen een aanzienlijke waarde vertegenwoordigen en worden vaak geassocieerd met prestige, rijkdom en comfort.

De Natuurschoonwet is een Nederlandse wet die is bedoeld om de natuur en het landschap te beschermen. De wet is in 1970 ingevoerd en bepaalt dat natuur- en landschapswaarden niet mogen worden verstoord of verloren gaan ten behoeve van economische of andere activiteiten. De Natuurschoonwet regelt onder andere het verbod op het vernielen van beschermde planten- en diersoorten, het aanleggen van uitgestrekte verharde oppervlakten en het oprichten van gebouwen of bouwwerken in beschermde natuurgebieden. Daarnaast bepaalt de wet ook de verantwoordelijkheden van de overheid en burgers voor het beheer en de bescherming van natuur- en landschapswaarden. De Natuurschoonwet speelt een belangrijke rol in het bevorderen van duurzaam beleid en het waarborgen van de natuurlijke diversiteit voor toekomstige generaties.

Een NSW-status voor een landgoed betekent dat het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928. De NSW is gericht op het behoud van landgoederen in Nederland en hun oorspronkelijke en historische karakter. Als eigenaar of erfpachter van een landgoed met een NSW-status kun je gebruik maken van fiscale voordelen, die je helpen om het landgoed in stand te houden.

De status dient aangevraagd te worden en vereist de aanvullende voldoening aan de specifieke voorwaarden van de Natuurschoonwet. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stimuleert de verkrijging van de NSW-status door fiscale tegemoetkomingen te bieden. Hierdoor kunnen de waardevolle landgoederen en hun bijdrage aan het natuurschoon in Nederland behouden blijven.

Wilt u een landgoed kopen en dit laten aanmerken als NSW-landgoed? Graag vertellen we waar u rekening mee moet houden qua voorwaarden om deze status te krijgen.

1. Voorwaarden voor het landgoed

Het landgoed dient tenminste 5 hectare groot te zijn. Het gaat om een aaneengesloten landgoed dat u wilt kopen. Er geldt een uitzondering voor landgoederen waarbij een deel bestaat uit een historische buitenplaats van minimaal 1 hectare groot. Soms worden er uitzonderingen gemaakt voor landgoederen van minder dan 5 hectare groot. Het landgoed dat je wilt kopen dient voor minstens 30 procent uit houtopstanden zoals bos of natuurterreinen te bestaan. Een combinatie van beiden is ook toegestaan.

2. Voorwaarden publieke openstelling
Staat er een landgoed te koop dat je wilt laten aanmerken als NSW-landgoed? Het is belangrijk dat je dit voor voldoende publiek openstelt. Er moeten vrij toegankelijke en begaanbare wegen beschikbaar zijn voor wandelaars. Het mag gaan om gemarkeerde beloopbare groenstroken en perceel randen. Het landgoed moet over het algemeen heel het jaar toegankelijk zijn, tussen zonsopkomst en zonsondergang. Bovendien moet de publieke openstelling met borden worden weergegeven, bij de toegangswegen tot het landgoed.

Het is toegestaan om bepaalde delen tijdelijk of permanent af te sluiten voor het publiek, om de natuurwetenschappelijke of cultuurhistorische waarden te behouden. Ook de naaste omgeving van een woning of boerderij mag je afsluiten. Tenslotte mag je het landgoed maximaal 7 dagen per jaar afsluiten voor publiek voor de jacht.

Indien u overweegt om een landgoed aan te kopen dat voldoet aan de voorwaarden voor de NSW-status, kunt u gebruik maken van fiscale tegemoetkomingen. Deze status verleent belastingvoordelen, waaronder de onroerendezaakbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Als eigenaar van een NSW-landgoed is het ook mogelijk om fiscale tegemoetkomingen te ontvangen door het open te stellen voor het publiek. Bij de aankoop van een reeds NSW-geclassificeerd landgoed zijn er ook verschillende fiscale voordelen waar u gebruik van kunt maken, waaronder de overdrachtsbelasting en schenk- en erfbelasting. Netherlands Sotheby’s International Realty makelaars kunnen u adviseren over deze mogelijkheden en de gevolgen van de NSW-status voor uw specifieke situatie.

Netherlands Sotheby’s International Realty: uitstekende kennis en ervaring met het verkopen van landgoederen en buitenplaatsen

Bent u op zoek naar een landgoed en wilt u graag werken met een ervaren makelaar? Onze experts hebben diepgaande kennis van de mogelijkheden en voorwaarden van de NSW-status en wonen zelf in het buitengebied. Wij kunnen u helder en doeltreffend adviseren over de aandachtspunten en kansen die er zijn bij de aankoop van een landgoed. Onze specialistische kennis maakt ons ook de juiste partij voor het kopen van andere woningen en boerderijen in het buitengebied, zoals woonboerderijen of landgoederen.

Direct contact met Netherlands Sotheby's International Realty

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van stille verkoop, nieuw aanbod en exclusieve events?