Sibculo Sibculo

Sibculo
Sibculo

Omschrijving

BOUWKAVELS OP TOPLOCATIE, VOORMALIG KLOOSTERTERREIN Maak uw droom waar en ontwerp een eigen woning op deze fraaie kavels aan het Monnikshof in Sibculo. Een unieke plek op het voormalig kloosterterrein van de Cisterciënzerorde, gesticht in 1406, gelegen aan de rand van Sibculo naast de nog bestaande kloostertuin en nog te bouwen modern skelet van het voormalige klooster vlak bij een recreatieplas (zandafgraving) en de Engbertsdijkvenen,...Lees meer

Direct contact opnemen

Voor meer informatie over dit object kunt u contact met ons opnemen.

Status
Beschikbaar
Prijs
€ 255.450,- t/m € 344.550,-
Perceel
780 m2
Perceel
1.390 m2

BOUWKAVELS OP TOPLOCATIE, VOORMALIG KLOOSTERTERREIN

Maak uw droom waar en ontwerp een eigen woning op deze fraaie kavels aan het Monnikshof in Sibculo. Een unieke plek op het voormalig kloosterterrein van de Cisterciënzerorde, gesticht in 1406, gelegen aan de rand van Sibculo naast de nog bestaande kloostertuin en nog te bouwen modern skelet van het voormalige klooster vlak bij een recreatieplas (zandafgraving) en de Engbertsdijkvenen, een uitgestrekt hoogveengebied, behorend tot een van de mooiste van ons land. Twente is sowieso een paradijs voor natuurliefhebbers.
Kortom een schitterende omgeving waar u nu een mooie ruime kavel kan kopen, om uw vrijstaande woning te realiseren.
Een geweldige plek om te wonen, te relaxen en te genieten van de omringende en naastgelegen natuur.

De kavels zijn vanaf de Kerkstraat bereikbaar via een eigen oprijlaan, die u samen met andere de andere bewoners deelt. Deze heeft als naam gekregen “de Monnikshof”. Na binnenkomst passeert u allereerst de gerestaureerde Kloosterput. Het terrein is in zijn geheel een rijksmonument onder de Monumentenwet 1988.

De te bouwen villa’s liggen op het oude kloosterrein dat met een wandelpad verbonden is met de Kloostertuin en dat binnendoor doorloopt naar de recreatieplas. Op het Kloosterrein zijn al een aantal woningen gerealiseerd. De kavels voor de vrijstaande woningen gaan nu in de verkoop. Het betreft vier kavels, waarvan twee aan de kant van de kloostertuin liggen. Het geheel is omgeven door groen. De kloostertuin ligt ook hoger, waardoor de privacy van het gehele terrein gewaarborgd is.

De vier bouwkavels hebben een grootte variërend van ongeveer 784 m² t/m 1390 m2.

De kavels kunnen en mogen qua bebouwing voorzien worden van een eigen identiteit maar moeten wel passen binnen het idee voor het kloosterrein. Dit is in gezamenlijk overleg met de stichting. Uw voorkeur kan echter toch uitgaan naar landelijk, modern of klassiek, dat is geen probleem.
In de gevels wordt een plakkaat met het zegel van de Cisterciënzerorde aangebracht om zo het historisch karakter van het terrein uit te drukken.
Met de ruimte in het bestemmingsplan is er voor iedere doelgroep, woon- en werken aan huis een passend ontwerp te realiseren,

Hoe gaat het nieuwe huis eruitzien? De gemeente heeft hiervoor een aantal bebouwingsvoorschriften opgenomen. Globaal zijn deze:
– Vrijstaande woning met bijgebouw.
– Maximum goot- en bouwhoogte van het hoofdgebouw respectievelijk 3.5 en 5.5/9 meter (afhankelijk van de gekozen kavel). Hier is afwijking op mogelijk. Deze informatie moet worden opgevraagd.

Voor gedetailleerde informatie wordt verwezen naar de site: ruimelijkeplannen.nl (zoek op bestemmingsplan gemeente Hardenberg, “Sibculo, woningbouw Kloosterterrein”).

Wat mag u nog meer verwachten:
– Het bestemmingsplan is onherroepelijk
– Eigen weg en parkeerplaatsen op eigen terrein
– Uitoefenen van een aan huis gebonden beroep is onder voorwaarden toegestaan
– Vanaf de kavel loopt u zo de natuur in.

De bouw-en functiemogelijkheden zijn omschreven in het bestemmingsplan: NL.IMRO.0160.0000BP00300-VG01.

PRIJS:
Kavel 1 – circa 1200 m2 – € 334.650,00 k.k.
Kavel 2 – circa 786 m2 – € 255.450,00 k.k.
Kavel 13 – circa 837 m2 – € 272.025,00 k.k.
Kavel 14 – circa 1390 m2 – € 344.550,00 k.k.

WOONOMGEVING:
Deze kavels liggen aan de rand van Sibculo (gemeente Hardenberg). De te bouwen woningen liggen aan een eigen weg, genaamd de Monnikshof. De ligging nabij de recreatieplas met aan de andere kant van de N-weg het uitgestrekte hoogveengebied, op een steenworp afstand van de Duitse grens is bijzonder aantrekkelijk. Er is een kinderopvang, basisschool, supermarkt en aantal andere voorzieningen aanwezig. Op 15 minuten afstand liggen naar het zuiden Almelo en naar het noorden Hardenberg. Daar bevinden zich ook de middelbare scholen en grotere winkels.
Daarbij ligt Sibculo ook goed bereikbaar van ten opzichte van Hengelo, Enschede en Oldenzaal. Ook Zwolle is binnen 45 minuten bereikbaar.

KADASTRAAL BEKEND:

– Kavel 1 : Ambt-Hardenberg S 1525
– Kavel 2 : Ambt-Hardenberg S 1527
– Kavel 13: Ambt-Hardenberg S 1531
– Kavel 14: Ambt Hardenberg S 1533

Overdracht

Prijs
€ 255.450,- t/m € 344.550,-
Status
Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud

Perceeloppervlakte
780-1390 m2

Bouw

Overige

Kavel

Kavel

BOUWKAVELS OP TOPLOCATIE, VOORMALIG KLOOSTERTERREIN Maak uw droom waar en ontwerp een eigen woning op deze fraaie kavels aan het Monnikshof in Sibculo. Een unieke plek op het voormalig kloosterterrein van de Cisterciënzerorde, gesticht in...