Funda | Netherlands Sotheby's International Realty
Old Masters Evening Auction

Oude meester schilderijen uit de Grasset collectie

Oude meester schilderijen uit de Grasset collectie​
Foto: SOTHEBY'S

Sotheby’s London heeft de aanstaande verkoop aangekondigd van 17 schilderijen uit de collectie van wijlen Juan Manuel Grasset (1927-2020).

 

De Grasset-collectie, die voor het eerst in Europa wordt tentoongesteld, neemt ons mee naar de ‘Gouden Eeuw’ van de stillevenschilderkunst en naar het begin van de 17de eeuw, toen Nederland een ongekende rijkdom, wetenschappelijke vooruitgang en creativiteit kende. De werken in deze collectie, die alle binnen een periode van 50 jaar zijn geschilderd, brengen de evolutie van dit artistieke genre in zijn meest vitale periode in kaart.

 

De collectie omvat werken van Giovanni Antonio Canal, Canaletto genaamd, Jan Davidsz. de Heem, Jan Brueghel de Oude, Osias Beert de Oude, Juan van der Hamen y León en Jan van Kessel.

 

Om de aankondiging te vieren wordt van 7 tot 14 september 2022 een speciale tentoonstelling van delen van de collectie gehouden in het hoofdkantoor van Sotheby’s in Londen. De schilderijen zijn gepresenteerd in dialoog met stukken van de veelgeprezen hedendaagse Britse kunstenaars Rob en Nick Carter.

 

De collectie zal worden aangeboden in de komende Old Master Paintings Evening Sale van 7 december 2022.

 

Oude meester schilderijen uit de Grasset collectie​
Blijf op de hoogte over nieuwe landgoederen te koop bij Netherlands Sotheby's International Realty

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van nieuwe nieuwe landgoederen, landhuis of buitenplaats? Schrijf u dan in voor de speciale nieuwsbrief en ontvang als eerste het nieuwe aanbod. 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van stille verkoop, nieuw aanbod en exclusieve events? Meld u nu aan voor de nieuwsbrief.