Funda | Netherlands Sotheby's International Realty

Rotterdam, Villa’s en luxe huizen te koop - Luxe onroerend goed in Wassenaar

Rotterdam is een wereldse woonstad. Met woningen in de wolken, aan het water of bij het weiland. In rustige buurten met veel groen, in gevarieerde stadswijken vol leven én in de bruisende binnenstad.

Rotterdam, met ongeveer 655.000 inwoners in de provincie Zuid-Holland, is de plek met de drukste haven van Europa, maar ook met kantoren van interantionale bedrijven als Shell en Unilever.

Netherlands Sotheby’s International Realty zet de standaard voor luxe woningen in Rotterdam. In vrijwel elke gebied van de stad hebben wij een uniek aanbod. Van penthouses met de mooiste dakterrassen, unieke woonboten tot wonen in Hillegersberg met een wijds uitzicht.

Luxe wonen in Rotterdam

Netherlands Sotheby’s International Realty zet de standaard voor luxe woningen in Rotterdam. In vrijwel de gehele stad hebben wij een uniek aanbod. 

Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Vijverweg 26

Monumentaal half-vrijstaand herenhuis (bouwjaar ca. 1874) Rijksmonument op 564 m² eigen grond op één van de mooiste locaties van Kralingen met uitzicht op de grote vijver van het voormalige Slot Honingen. Deze wit gepleisterde villa...

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Oostmaaslaan 616

Werkelijk fenomenaal uitzicht op de Maas en skyline van Rotterdam! Geweldig gelegen drie kamer-appartement met zonnig balkon op het zuidwesten in complex "Maasresidentie" is gelegen op de tweede verdieping en heeft een eigen overdekte parkeerplaats/carport....

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Straatweg 127

Hier komt u thuis op de locatie der locaties van Rotterdam-Hillegersberg, werkelijk de allermooiste plek van de Straatweg, met een directe ligging aan de Bergse Achterplas en uitzicht over de Voorplas. Een statige en klassieke...

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Baan 54H

Schitterend 4-kamer appartement op de 27e verdieping met energielabel A++! Dit energiezuinige top appartement heeft een waanzinnig, zeer ruim terras (75 m²!), met adembenemend uitzicht over de skyline van Rotterdam. Er is een moderne open...

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Molenlaan 270

Heerlijke 6-kamer gezinswoning met ruime kelder en riante zonnige tuin (zuidwesten) op een royaal perceel van ca. 250 m² eigen grond middenin de populaire wijk Hillegersberg. Deze woning aan de gezellige lommerrijke Molenlaan bevindt zich...

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Landverhuizersplein 135

Woon in een luxueus appartement op de 34ste verdieping in het prijswinnende complex Montevideo, van Francine Houben van architectenbureau ‘Mecanoo’. Geniet van het schitterende uitzicht in iedere kamer, maar met name vanaf de sofa in...

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Straatweg 24

Een licht, open en bovenal statig (t)huis. Dit klassiek pand, met voor-, zij- en achtertuin is gelegen aan de gewilde Straatweg. Zeer gunstig met aan de voorzijde de gezellige drukte van de Straatweg en aan...

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Rijnhavenkade 192

Leven in een ongekend luxe appartement met een spectaculair uitzicht. Genieten van ’s lands mooiste skyline wordt werkelijkheid in het prestigieuze Bay House complex. Dit eigenzinnige appartementencomplex is gelegen in het hippe en trendy Rotterdam...

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Edelweisslaan 2

Bijzonder ruime eindwoning met fraai uitzicht op waterpartij en gelegen aan de rand van de gewilde en kindvriendelijke woonwijk Schiebroek. De woning heeft niet alleen 4 slaapkamers maar ook 2 balkons, een garage, eigen oprit...

Meer informatie

Populaire wijken in Rotterdam

Archipel

De Archipelbuurt, ook wel de Indische buurt genoemd, is een compacte wijk met een grote verscheidenheid aan woonhuizen: van grote woningen uit het einde van de 19e eeuw en hofjeswoningen rond de Javastraat, tot nieuwbouwwoningen aan de Burgemeester Patijnlaan.

Sommige bewoners van de Archipelbuurt wonen in kleine appartementen, en enkele van de vroegste voorbeelden van sociale woningbouw, de zogenaamde hofjeswoningen, staan in deze wijk. Maar het is over het algemeen een welgestelde buurt, en de meeste bewoners bezitten en wonen in luxe appartementen, herenhuizen en herenhuizen. Zoals zoveel Haagse architectuur, zijn de huizen in de Archipelbuurt ontworpen in neorenaissancestijl.

Belgisch park

Belgisch Park is een wijk met vele gezichten. Aan de kust is het altijd levendig op de pier, met zicht op een kilometerslange strook strand en zeekust, en ontelbare eetgelegenheden langs de boulevard. De meeste woningen in dit deel van de wijk zijn moderne flats.

Aan de overkant van de Gevers Deynootweg ligt een veel rustiger, dichtbebouwd woongebied met intieme straatjes en een grote verscheidenheid aan woningen. Verder van de kust, beginnend bij de gezellige winkelstraat Stevinstraat, staan statige herenhuizen en enkele vrijstaande woningen in een fraaie parkachtige omgeving.

Benoordenhout en Bezuidenhout

Benoordenhout is een rustige wijk met een groene, luxe uitstraling. De wijk telt veel grote eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Het grootste deel van de wijk werd ontwikkeld tussen 1915 en 1959.

Bezuidenhout is een dichtbevolkte, maar rustige jaren ’30 wijk met veel typisch Haagse portiekwoningen en flats. Het Beatrixkwartier is onderdeel van deze wijk, de 2e grootste kantorenlocatie van Nederland met grote multinationals. Vanuit de wijk kunt u via Den Haag CS direct door naar het centrum. Of wilt u liever ontsnappen aan de hectiek van de stad? Dan wandelt u zo het prachtige Haagse Bos in. Hier bevindt zich Huis Ten Bosch, de toekomstige koninklijke residentie. Bezuidenhout is een wijk met koninklijke allure!

Bomenbuurt, Vogelwijk, Valkenboskwartier

Op een kwartiertje fietsen van het stadscentrum en de Haagse badplaatsen Kijkduin en Scheveningen ligt een levendige vooroorlogse woonbuurt met een mengelmoes van woningen in verschillende stijlen. Er zijn veel flats en portiekwoningen (vooral in de Bomenbuurt), maar ook een flink aantal eengezinswoningen en boven-benedenwoningen (vooral in de Bloemenbuurt). De veertien pleinen zijn kenmerkend voor de wijk.

De Vogelwijk is een ruim opgezette, kindvriendelijke wijk met grote luxe woningen uit de jaren ’20 en ’30. Het hart van de wijk bestaat uit korte rijtjes vrijstaande woningen en veel twee-onder-een-kapwoningen met grote tuinen. Aan de rand van de wijk vindt u enkele appartementen die gebouwd zijn in de naoorlogse wederopbouwperiode. De straten zijn rustig en groen, en geven de wijk een luxe, dorpse uitstraling. De wijk grenst aan een groot gebied van beschermde kustduinen, het Westduinpark en het sportcomplex Bosjes van Pex.

Statenkwartier

Het Statenkwartier is een populaire wijk in Den Haag waar veel internationale organisaties en expats zijn gevestigd. In deze wijk staan veel historische woningen uit het begin van de vorige eeuw die ruim en statig van karakter zijn. Brede lanen lopen door de wijk, afgewisseld met mooie pleinen en gezellige straatjes. De Frederik Hendriklaan, de populaire winkelstraat, ligt hier, en er is een ruim aanbod aan restaurants. 

 

Zin om even uit te waaien met een fantastisch uitzicht op zee? De Scheveningse boulevard en de Pier liggen op een steenworp afstand. Ook voor een wandeling in de natuur hoeft u niet ver te gaan. Het Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes liggen om de hoek, waar u kunt wandelen, sporten, bootje varen of genieten van festivals als de Parade in het voorjaar en de zomer.

Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier is een compacte, historische en levendige wijk die erg populair is onder ‘Hagenaren’. De wijk heeft een eigen karakter en straalt een bepaalde energieke uitstraling en creativiteit uit. Dit is vooral te danken aan de relatief grote groep jonge ondernemers en bewoners in de wijk. Het Zeeheldenkwartier heeft sfeervolle straten, mooie grachten, zonnige pleinen en fraaie Art Nouveau architectuur. Het merendeel van de woningen is van voor 1916. 

 

De wijk heeft een gemengd karakter met zowel betaalbare als dure woningen, grote herenhuizen, charmante kleine boven-benedenwoningen en zelfs een paar hofjes. Het indrukwekkende Vredespaleis staat er ook.

Kopen in Den Haag

Een uniek aanbod.

Wat kan wonen in een monumentaal pand toch mooi zijn. Netherlands Sotheby’s International Realty heeft regelmatig bijzondere herenhuizen, villa’s en appartementen in Den Haag in de verkoop. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie. 

Ontdek ons aanbod in Den Haag

Ontdek unieke huizen in de buurt van Den Haag

Netherlands Sotheby's International Realty

Aangenaam kennis te maken.

U kunt contact met ons opnemen via het contacformulier op de contactpagina of bel ons direct.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van stille verkoop, nieuw aanbod en exclusieve events?