Rotterdam, Villa’s en luxe huizen te koop - Luxe onroerend goed in Wassenaar

Rotterdam is een wereldse woonstad. Met woningen in de wolken, aan het water of bij het weiland. In rustige buurten met veel groen, in gevarieerde stadswijken vol leven én in de bruisende binnenstad.

Rotterdam, met ongeveer 655.000 inwoners in de provincie Zuid-Holland, is de plek met de drukste haven van Europa, maar ook met kantoren van interantionale bedrijven als Shell en Unilever.

Netherlands Sotheby’s International Realty zet de standaard voor luxe woningen in Rotterdam. In vrijwel elke gebied van de stad hebben wij een uniek aanbod. Van penthouses met de mooiste dakterrassen, unieke woonboten tot wonen in Hillegersberg met een wijds uitzicht.

Luxe wonen in Rotterdam

Netherlands Sotheby’s International Realty zet de standaard voor luxe woningen in Rotterdam. In vrijwel de gehele stad hebben wij een uniek aanbod. 

Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Claes de Vrieselaan 26A

Prachtige riante drielaagse bovenwoning met energielabel B en maar liefst 5 slaapkamers en balkons aan zowel de voor- als achterzijde aan de gezellige Claes de Vrieselaan. Dit bijzonder ruime appartement uit 1908 is voorzien van...

Meer informatie
Nieuw
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Rijnhavenkade 20

Leven in een ongekend luxe Maisonette met een weergaloos uitzicht. Genieten van de mooiste skyline van Rotterdam wordt werkelijkheid in appartementencomplex ‘Bay House’. Dit eigenzinnige, meest prestigieuze appartementencomplex van Rotterdam is gelegen in het hippe...

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Van der Hoevenplein 231

Wonen in een formidabel appartement met de allure van een penthouse. In de kroon van de luxe woontoren New Orleans. Vanaf de 40e etage – dit is op meer dan 150 meter hoogte - heeft...

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Laan van Ypenhof 164

In Kralingen gelegen licht vierkamer appartement op de bovenste verdieping met twee eigen inpandige parkeerplaatsen. Het appartement is gelegen tussen de 's-Gravenweg en de Kralingseweg. Park Ypenhof is een fraaie parkachtige buitenplaats met oude bomen,...

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Regina Verweykade 22

Altijd al vrijstaand willen wonen met ultiem vakantiegevoel? Dat kan met deze direct aan een breed water gelegen luxe vrijstaande 6-kamer villa met open vaarverbinding naar de Zevenhuizerplas. Deze prachtige woning is onder andere voorzien...

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Landverhuizersplein 135

Woon in een luxueus appartement op de 34ste verdieping in het prijswinnende complex Montevideo, van Francine Houben van architectenbureau ‘Mecanoo’. Geniet van het schitterende uitzicht in iedere kamer, maar met name vanaf de sofa in...

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

C.N.A.Looslaan 9

See English translation below. PRIJS OP AANVRAAG Exclusief Privé Eiland gelegen aan de Bergse Achterplas Op de allerbeste locatie van Rotterdam-Hillegersberg, omgeven door water en groen, ligt dit prachtige en exclusieve Privé Eiland met uniek...

Meer informatie
Rotterdam, villa’s en luxe huizen te koop

Rotterdam,

Van der Hoevenplein 243

Wonen in de hoogste woontoren van Rotterdam? Dit ruime penthouse is gelegen op de 44e en 45e verdieping van de woontoren New Orleans in Rotterdam. Wat dit penthouse in Rotterdam echt bijzonder maakt is dat...

Meer informatie

Populaire wijken in Rotterdam

Archipel

De Archipelbuurt, ook wel de Indische buurt genoemd, is een compacte wijk met een grote verscheidenheid aan woonhuizen: van grote woningen uit het einde van de 19e eeuw en hofjeswoningen rond de Javastraat, tot nieuwbouwwoningen aan de Burgemeester Patijnlaan.

Sommige bewoners van de Archipelbuurt wonen in kleine appartementen, en enkele van de vroegste voorbeelden van sociale woningbouw, de zogenaamde hofjeswoningen, staan in deze wijk. Maar het is over het algemeen een welgestelde buurt, en de meeste bewoners bezitten en wonen in luxe appartementen, herenhuizen en herenhuizen. Zoals zoveel Haagse architectuur, zijn de huizen in de Archipelbuurt ontworpen in neorenaissancestijl.

Belgisch park

Belgisch Park is een wijk met vele gezichten. Aan de kust is het altijd levendig op de pier, met zicht op een kilometerslange strook strand en zeekust, en ontelbare eetgelegenheden langs de boulevard. De meeste woningen in dit deel van de wijk zijn moderne flats.

Aan de overkant van de Gevers Deynootweg ligt een veel rustiger, dichtbebouwd woongebied met intieme straatjes en een grote verscheidenheid aan woningen. Verder van de kust, beginnend bij de gezellige winkelstraat Stevinstraat, staan statige herenhuizen en enkele vrijstaande woningen in een fraaie parkachtige omgeving.

Benoordenhout en Bezuidenhout

Benoordenhout is een rustige wijk met een groene, luxe uitstraling. De wijk telt veel grote eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Het grootste deel van de wijk werd ontwikkeld tussen 1915 en 1959.

Bezuidenhout is een dichtbevolkte, maar rustige jaren ’30 wijk met veel typisch Haagse portiekwoningen en flats. Het Beatrixkwartier is onderdeel van deze wijk, de 2e grootste kantorenlocatie van Nederland met grote multinationals. Vanuit de wijk kunt u via Den Haag CS direct door naar het centrum. Of wilt u liever ontsnappen aan de hectiek van de stad? Dan wandelt u zo het prachtige Haagse Bos in. Hier bevindt zich Huis Ten Bosch, de toekomstige koninklijke residentie. Bezuidenhout is een wijk met koninklijke allure!

Bomenbuurt, Vogelwijk, Valkenboskwartier

Op een kwartiertje fietsen van het stadscentrum en de Haagse badplaatsen Kijkduin en Scheveningen ligt een levendige vooroorlogse woonbuurt met een mengelmoes van woningen in verschillende stijlen. Er zijn veel flats en portiekwoningen (vooral in de Bomenbuurt), maar ook een flink aantal eengezinswoningen en boven-benedenwoningen (vooral in de Bloemenbuurt). De veertien pleinen zijn kenmerkend voor de wijk.

De Vogelwijk is een ruim opgezette, kindvriendelijke wijk met grote luxe woningen uit de jaren ’20 en ’30. Het hart van de wijk bestaat uit korte rijtjes vrijstaande woningen en veel twee-onder-een-kapwoningen met grote tuinen. Aan de rand van de wijk vindt u enkele appartementen die gebouwd zijn in de naoorlogse wederopbouwperiode. De straten zijn rustig en groen, en geven de wijk een luxe, dorpse uitstraling. De wijk grenst aan een groot gebied van beschermde kustduinen, het Westduinpark en het sportcomplex Bosjes van Pex.

Statenkwartier

Het Statenkwartier is een populaire wijk in Den Haag waar veel internationale organisaties en expats zijn gevestigd. In deze wijk staan veel historische woningen uit het begin van de vorige eeuw die ruim en statig van karakter zijn. Brede lanen lopen door de wijk, afgewisseld met mooie pleinen en gezellige straatjes. De Frederik Hendriklaan, de populaire winkelstraat, ligt hier, en er is een ruim aanbod aan restaurants. 

 

Zin om even uit te waaien met een fantastisch uitzicht op zee? De Scheveningse boulevard en de Pier liggen op een steenworp afstand. Ook voor een wandeling in de natuur hoeft u niet ver te gaan. Het Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes liggen om de hoek, waar u kunt wandelen, sporten, bootje varen of genieten van festivals als de Parade in het voorjaar en de zomer.

Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier is een compacte, historische en levendige wijk die erg populair is onder ‘Hagenaren’. De wijk heeft een eigen karakter en straalt een bepaalde energieke uitstraling en creativiteit uit. Dit is vooral te danken aan de relatief grote groep jonge ondernemers en bewoners in de wijk. Het Zeeheldenkwartier heeft sfeervolle straten, mooie grachten, zonnige pleinen en fraaie Art Nouveau architectuur. Het merendeel van de woningen is van voor 1916. 

 

De wijk heeft een gemengd karakter met zowel betaalbare als dure woningen, grote herenhuizen, charmante kleine boven-benedenwoningen en zelfs een paar hofjes. Het indrukwekkende Vredespaleis staat er ook.

Kopen in Den Haag

Een uniek aanbod.

Wat kan wonen in een monumentaal pand toch mooi zijn. Netherlands Sotheby’s International Realty heeft regelmatig bijzondere herenhuizen, villa’s en appartementen in Den Haag in de verkoop. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie. 

Ontdek ons aanbod in Den Haag

Ontdek unieke huizen in de buurt van Den Haag

Netherlands Sotheby's International Realty

Aangenaam kennis te maken.

U kunt contact met ons opnemen via het contacformulier op de contactpagina of bel ons direct.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van stille verkoop, nieuw aanbod en exclusieve events?