Ontdek de voordelen van stille verkoop met Netherlands Sotheby's International Realty.

Private Sale of stille verkoop met Sotheby’s International Realty

U wilt uw huis verkopen, maar u wilt dit niet aan de grote klok hangen? Om privacyredenen, omdat u onder bepaalde voorwaarde wenst te verkopen, of omdat u geen haast heeft en de hoogste opbrengstwaarde wilt genereren? Kies dan voor private sale, oftewel stille verkoop, met Sotheby’s International Realty.

Hoe werkt stille verkoop?

Bij stille verkoop adverteren we niet via off- en online advertenties, publiceren we niet (of niet herkenbaar) op huizenwebsites en plaatsen we geen verkoopbord. Netherlands Sotheby’s International Realty heeft een eigen methode ontwikkeld om uw eigendom op een aantrekkelijke manier online te presenteren. Wij doen dit met een goede beschrijving en prachtig beeldmateriaal. Zo geven we geïnteresseerden een indruk van het object. Zonder dat het herkenbaar is en zonder de locatie prijs te geven.

Wij benaderen serieuze kandidaat-kopers

Als geen ander weten we dat uitzonderlijk vastgoed vraagt om een discrete marktbenadering. We gebruiken hiervoor de eeuwenoude principes die Sotheby’s Auction House gebruikt bij het veilen van kunst en antiek. Wij hebben die vertaald naar een slimme en effectieve methode voor de stille verkoop. Zo benaderen we, uit de ongeveer dertigduizend personen die zich bij ons hebben aangemeld, een selectie serieuze kandidaat-kopers: actieve woningzoekers binnen ons netwerk. 

 

Ook hebben we dagelijks contact met onze collega’s van Sotheby’s Auction House en Sotheby’s International Realty in België, Londen, Duitsland, Dubai, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, India, Hongkong en omgeving. Dankzij dit internationale netwerk en onze expertise op het gebied van luxe woningen, zijn uw kansen op het vinden van de juiste kandidaat via stille verkoop groot. Mocht het onverhoopt niet lukken om uw woning te verkopen via stille verkoop, dan is het altijd mogelijk om de verkoop openbaar te maken.

Verkoop uw woning in de stille verkoop met ons

Wilt u meer informatie over de stille verkoop van uw woning met Netherlands Sotheby’s International Realty? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. Of neem direct contact met ons op via +31 (0)88 37 47 000.

Welke huizen staan in de stille verkoop?

Netherlands Sotheby’s International Realty heeft een breed aanbod van bijzondere huizen in de stille verkoop. Op onze website tonen we niet het volledige aanbod van onze huizen in de stille verkoop. Neem daarom contact met ons op voor huizen in stille verkoop die passen bij uw wensen. 

Hoe zet ik mijn huis in stille verkoop
 • Wij nemen alle gegevens op van uw woning en melden deze aan in ons systeem. Dat doen we met een verkooptekst, foto’s en eventuele plattegronden;
 • In overleg met u bepalen we de strategie, te vergelijken met het aanmeten van een maatpak. Elke aanpak is anders. We bespreken alle mogelijkheden met u. Welke gegevens mogen we bijvoorbeeld onder de aandacht brengen richting ons netwerk van potentiële kopers?
 • We plaatsen de woning op de pagina ‘stille verkoop’ van Netherlands Sotheby’s International Realty;
 • Wij vermelden geen prijs, tenzij we in goed overleg besluiten dit wel te doen;
 • We stellen een getekende verkoopopdracht op. Een NVM-makelaar heeft namelijk volgens de regels van de NVM een schriftelijke opdracht van de verkoper nodig om de woning in stille verkoop te zetten. Dit is ook beter voor de verkoper, het voorkomt verrassingen achteraf;
 • Samen met u vullen we een vragenlijst en een lijst van zaken in. Hiermee kunnen we vragen van eventuele belangstellenden direct beantwoorden.
Vaak gestelde vragen

Nee, de stille verkoop van een woning is precies wat de naam suggereert: stil. Dit betekent dat de verkoop niet openbaar wordt gemaakt of geadverteerd via traditionele methoden zoals makelaarskantoren of vastgoedsites. In plaats daarvan wordt de woning discreet aangeboden aan een selecte groep potentiële kopers, vaak via mond-tot-mondreclame of via een netwerk van makelaars en investeerders.

Er zijn zowel voordelen als nadelen aan stille verkoop van een woning. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Voordelen van stille verkoop:

 1. Snellere verkoop: omdat stille verkoop plaatsvindt zonder traditionele methoden zoals makelaarskantoren of vastgoedsites, kan de verkoop sneller plaatsvinden.

 2. Meer privacy: omdat de verkoop niet openbaar wordt gemaakt, heeft de verkoper meer privacy en is er minder bemoeienis van derden.

 3. Discrete onderhandelingen: stille verkoop biedt de mogelijkheid voor discrete onderhandelingen, waardoor de verkoper minder blootgesteld is aan onzekerheid en emotionele stress.

 4. Minder concurrentie: omdat de verkoop discreet plaatsvindt, is er minder concurrentie van andere verkopers.

 

Nadelen van stille verkoop:

 1. Minder geld: omdat er minder potentiële kopers zijn en omdat de onderhandelingen discreet plaatsvinden, kan de verkoper minder geld ontvangen voor zijn woning.

 2. Minder bekendheid: omdat de woning niet openbaar wordt aangeboden, kunnen potentiële kopers niet op de hoogte zijn van de beschikbaarheid van de woning, waardoor er minder kans is op een verkoop.

 3. Mogelijk minder betrouwbare kopers: omdat stille verkoop plaatsvindt zonder traditionele methoden, is er minder zekerheid over de betrouwbaarheid van de kopers.

 4. Juridische complicaties: stille verkoop is niet altijd juridisch gezien geldig, dus het is belangrijk om de regels en wetten in uw regio te onderzoeken en advies in te winnen van een juridisch deskundige.

Iedereen kan een woning in stille verkoop aanbieden, zolang de verkoop juridisch gezien geldig is volgens de regels en wetten in uw regio. Dit betekent dat de verkoper eigenaar is van de woning en de bevoegdheid heeft om de woning te verkopen.

Maar wij raden u aan om een ervaren makelaar in te schaken zoals Netherlands Sotheby’s International Realty om uw woning via stille verkoop onder de aandacht te brengen aangezien wij een breed netwerk van potentiële kopers hebben. 

Netherlands Sotheby’s International Realty richt zich speciaal op de stille verkoop van high-end en exclusieve woningen. Wij maken gebruik van ons uitgebreide netwerk en expertise om potentiële kopers voor uw woning te vinden.

Om een potentiële koper te vinden zullen wij onder andere de volgende stappen nemen:

 1. Uw woning onder de aandacht brengen via ons eigen netwerk. Netherlands Sotheby’s International Realty beschikt over een uitgebreide database van geïnteresseerde kopers die op zoek zijn naar high-end woningen in uw regio.

 2. Samenwerking met andere makelaarskantoren: Netherlands Sotheby’s International Realty heeft veel samenwerkingsverbanden met andere nationale en internationale makelaarskantoren, zodat wij uw woning kunnen aanbieden aan hun eigen netwerk van potentiële kopers.

 3. Netwerken en evenementen:

Netherlands Sotheby’s International Realty zal ook uw specifieke wensen en doelstellingen in overweging nemen bij het vinden van een koper voor uw woning, en zal nauw samenwerken met u om ervoor te zorgen dat de verkoop een succes is.

Het verloop van de onderhandeling en de verkoop van een woning in stille verkoop verschilt afhankelijk van verschillende factoren en passen we aan op uw wensen.  In het algemeen geldt echter het volgende verloop voor een woning in stille verkoop:

 1. Identificatie van potentiële kopers: De verkoper, of een makelaar of investeerder die namens de verkoper handelt, identificeert potentiële kopers die geïnteresseerd zijn in de woning.

 2. Bieding en onderhandeling: Potentiële kopers bieden op de woning en de verkoper onderhandelt met de kopers over de prijs en andere voorwaarden.

 3. Sluiten van de deal: Als er een akkoord is bereikt, wordt een verkoopovereenkomst opgesteld en ondertekend door beide partijen.

 4. Inspectie en due diligence: Voordat de verkoop definitief wordt, zal de koper waarschijnlijk een inspectie uitvoeren om te bepalen of er geen onverwachte problemen zijn met de woning.

 5. Financiering: Als de koper een hypotheek nodig heeft, zal hij waarschijnlijk een lening aanvragen bij een bank of andere kredietverstrekker.

 6. Slotakte: Als alle voorwaarden zijn vervuld, zal de verkoop worden bekrachtigd door de ondertekening van een slotakte en de overdracht van de woning naar de koper.

Netherlands Sotheby’s International Realty heeft altijd luxe woningen in de stille verkoop. Bekijk een selectie van de woningen in stille verkoop hier

Wilt u u dat er contact u wordt opgenomen? Vul onderstaand formulier in.

Blijf op de hoogte over nieuwe landgoederen te koop bij Netherlands Sotheby's International Realty

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van nieuwe nieuwe landgoederen, landhuis of buitenplaats? Schrijf u dan in voor de speciale nieuwsbrief en ontvang als eerste het nieuwe aanbod. 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van stille verkoop, nieuw aanbod en exclusieve events? Meld u nu aan voor de nieuwsbrief.