Funda | Netherlands Sotheby's International Realty
Terug naar de basis met vooruitstrevende interieurconcepten

Terug naar de basis met vooruitstrevende interieurconcepten

Robert Kolenik

Robert Kolenik heeft een enorme passie en drive om interieurs op een duurzame manier te ontwerpen, verbouwen en in te richten. Samen met zijn team verbindt hij schoonheid met functionaliteit, altijd geïnspireerd door de natuur enerzijds en de techniek anderzijds. Dat zorgt voor verrassende concepten en invullingen, waarbij hij op innovatieve wijze teruggaat naar de basis met toekomstbestendige, tijdloze designs.

De ontwerpen van Kolenik sieren de wereld. Van Nederland tot Ibiza, Marokko en de Kaaimaneilanden, en van villa’s en penthouses tot horecaconcepten, restaurants en bars: de elegante Kolenik-signatuur is sinds het begin in veel projecten te bewonderen. Recent werd het ontwerp van een aantal woningen in De Hooch Amsterdam en penthouse THE BOX in Bayhouse Rotterdam aan zijn indrukwekkende CV toegevoegd.

Allround

Als hij zijn studie commerciële economie en marketing heeft afgerond, begint Kolenik zijn carrière in het klusbedrijf van zijn vader. Hier leert hij alle facetten van het vak: van stuukwerk tot timmerwerk en technische installaties. Na het plotseling overlijden van zijn vader een halfjaar later, neemt Kolenik het bedrijf over.

“Mijn ambities reikten verder. Ik wilde méér dan alleen een klusbedrijf, ik wilde grotere projecten, complete verbouwingen. Ik veranderde de naam in Kolenik Interieurverbouwing en sprak daarmee een high-end publiek aan.”

Robert Kolenik
Tussen 2005 en 2010 stroomt de continue drive en passie van Kolenik door het bedrijf en wordt het aanbod steeds allrounder. “Ik verbouwde veel woningen en horecagelegenheden, totdat ik in 2008 mijn eerste grote ontwerp-opdracht kreeg. Daarna is alles in een stroomversnelling gekomen; het aanbod werd steeds completer, met disciplines die naadloos op elkaar aansluiten.”

"MIJN DESIGNS VORMEN EEN NATUURLIJK EVENWICHT TUSSEN KLEUR, VORM, ROUTING EN VERLICHTING. SOMS MET EEN SUBTIELE DISBALANS, BEWUST GECREËERD OM TE VERRASSEN"

Verrassend succes

In 2010 vestigt Kolenik zijn eigen designstudio in Amsterdam onder de naam Kolenik Eco Chic Design. “Dat was ook het jaar dat ik mijn duurzaamheidsconcept op de Miljonairs Fair introduceerde. Een flop, dacht ik, want veel bezoekers gingen aan mijn stand voorbij. In de dagen die volgden bleek niets minder waar; negen villa-ontwerpen waren het resultaat.”

 

In datzelfde jaar wint Kolenik met zijn deelname aan prestigieuze beurzen een award. Zijn naam is gevestigd en zijn signatuur herkenbaar: ontwerpen met een luxueuze, minimalistische en warme stijl, een subtiel kleurgebruik en natuurlijke materialen. Ingetogen chique.

Experts met knowhow

Het portfolio van Kolenik Design groeit snel en omvat een indrukwekkende diversiteit aan projecten. Van interieurontwerpen en interieuradviezen voor particulieren tot corporate designs. Ook lanceert hij zijn eigen bedrijf in luxe inbouwkasten, Kolenik Cabinets, en een aannemersbedrijf, Kolenik Projects. Zijn team bestaat inmiddels uit ervaren experts met veel knowhow op verschillende gebieden, zoals architecten, designers, 3D visualizers en projectleiders. Kolenik combineert een gezonde dosis eigenwijsheid met zijn kennis en achtergrond in zowel economie als de praktische invulling en het vakmanschap in uiteenlopende projecten. “Ik weet wat wel en niet mogelijk is en accepteer niet snel dat iets niet kan. Vaak is er wél een oplossing en is het aan mij en mijn team de taak die oplossing te achterhalen.”

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij Kolenik Design. Dat uit zich onder meer in de keuze voor natuurlijke materialen en tijdloze designs. Ook achter de schermen is Kolenik bezig de footprint van zijn werk zo laag mogelijk te houden. Sinds 2014 is hij medeoprichter van Plastic Soup Foundation Junior; een stichting die kinderen met behulp van educatieve programma’s op jonge leeftijd al bewust maakt van de vervuiling van de zeeën door zwerfplastic.

Living off the Grid

Op dit moment is Kolenik bezig met een groot project in Vinkeveen, waarbij hij al zijn kennis en expertise bundelt. “Het heet ‘Villa K, Living off the Grid’. Het is een project waarin alles samenkomt – wonen, werken en bouwen – en waarin de natuur centraal staat. Een volledig energieneutrale woning annex werkplek, die onder meer tot stand komt met de expertise van TU Delft. In de kelder komt een urban farm in verticale wanden die een continue bron van voedsel vormt, een verticale plantenwand zorgt voor verse luchttoevoer in het hele pand, regenwater wordt gefilterd tot drinkwater en sensoren zorgen voor een slimme verwarming van de ruimten die werkelijk worden gebruikt. 

 

Dit project wordt een indrukwekkend en magisch avontuur. Technieken worden gecombineerd waarmee we zowel teruggaan naar de basis als vooruitstrevend richting de toekomst. De bouw begint in januari. Vanaf oktober 2023 bent u van harte welkom het project zelf te komen bewonderen en u te laten verrassen door de mogelijkheden die de natuur en de techniek ons bieden!”

Terug naar de basis met vooruitstrevende interieurconcepten

Kennis maken met Netherlands Sotheby's International Realty?

Met Netherlands Sotheby’s International Realty kiest u voor de beste makelaar in exclusief onroerend goed en de beste vastgoedmarketeer met het grootste nationale en internationale netwerk. “Netherlands Sotheby’s International Realty” is de exclusive partner van Sotheby’s International Realty World Wide voor Nederland. Neem nu contact op voor meer informatie. 

Blijf op de hoogte over nieuwe landgoederen te koop bij Netherlands Sotheby's International Realty

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van nieuwe nieuwe landgoederen, landhuis of buitenplaats? Schrijf u dan in voor de speciale nieuwsbrief en ontvang als eerste het nieuwe aanbod. 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van stille verkoop, nieuw aanbod en exclusieve events? Meld u nu aan voor de nieuwsbrief.